Șoferul unui Ferrari a lovit intenționat un polițist care voia să-l controleze. Are mandat european de arestare pe numele lui

Șoferul unui Ferrari a lovit intenționat un polițist care voia să-l controleze. Are mandat european de arestare pe numele lui

Un poliţist din oraşul Bocşa a fost rănit, joi după-amiază, în timpul unui control în trafic.

Bărbatul a fost acroşat de un autoturism al cărui şofer a refuzat să se conformeze solicitărilor venite din partea agenţilor, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Caraş-Severin.

Autorul faptei este un şofer de 42 de ani, din Reşiţa, el fiind condus la sediul poliţiei pentru cercetări şi dispunerea măsurilor legale.

”Bărbatul de 42 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore şi introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj”, transmite IPJ Caraş-Severin.  

ADVERTISING

Bărbatul urmează să fie extrădat în Austria, unde a furat bunuri şi unde are pe numele său un mandat european de arestare. 

Potrivit Mediafax, șoferul va fi prezentat vineri Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timișoara, prin sistem videoconferință, pentru dispunerea arestării provizorii în vederea extrădării.

Conform unor imagini difuzate de Digi24, bărbatul conducea un Ferrari roșu și se grăbea să ajungă la o nuntă.

S-au tras focuri de armă

"Din verificările efectuate s-a stabilit că poliţiştii au efectuat semnalul regulamentar de oprire autoturismului în cauză, acesta ar fi încetinit, apoi ar fi accelerat din nou, moment în care l-ar fi acroşat pe agentul de poliţie care se afla lângă maşina acestuia, solicitându-i conducătorului auto să oprească autoturismul şi să prezinte documentele pentru control", a menţionat IPJ Caraş-Severin.

ADVERTISING

După producerea incidentului, un coleg al poliţistului, aflat în dispozitivul de menţinere a ordinii publice, a executat trei focuri cu armamentul din dotare, autoturismul fiind oprit după aproximativ 400 de metri de către un alt echipaj de poliţie.

Polițistul a ajuns la spital

Poliţistul rănit a fost transportat la spital în vederea examinării şi acordării asistenţei medicale.

Şoferul autoturismului a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a arătat că nu consumase băuturi alcoolice.

Poliţiştii continuă cercetările în acest caz în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul şi pentru dispunerea măsurilor legale.

ADVERTISING

Citeşte articolele momentului pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇