Sindicaliștii de la Cartel ALFA protestează, marți, la Cotroceni. Ce îi cer președintelui Iohannis

Sindicaliștii de la Cartel ALFA protestează, marți, la Cotroceni. Ce îi cer președintelui Iohannis

CNS Cartel ALFA anunță noi proteste la Palatul Cotroceni, o continuare a manifestațiilor de la începutul acestui an.

Sindicaliștii vor protesta marți, de la ora 11:30, la Palatul Cotroceni, în zona Leu.

Principala nemulţumire este că Guvernul nu susţine implementarea unui salariu minim la nivel de UE.

Cartel ALFA cere președintelui Klaus Iohannis să pună în aplicare angajamentele pe care și le asumă la nivelul Uniunii Europene, se arată într-un comunicat remis SpotMedia.ro.

Mai exact, sindicaliștii solicită:

  • aplicarea la nivel național a angajamentelor luate în context european pentru aplicarea Pilonului European al Drepturilor Sociale;
  • exercitarea rolului constituțional de mediator între instituțiile statului și între instituțiile statului și cetățeni.
ADVERTISING

Cartel ALFA amintește că a mai cerut o dată aceste lucruri șefului statului.

”Lipsa de acțiune și implicare pentru rezolvarea acestui conflict social care, prin măsurile luate de Guvernul Cîțu se agravează pe zi ce trece, este cu atât mai sfidătoare cu cât la nivel European președintele României se angajează către politici și obiective centrate pe bunăstarea cetățenilor, creșterea veniturilor, reducerea dezechilibrelor și justiția socială”.

Iată la ce angajamente se referă sindicaliștii:

  • să reducă inegalitățile, să promoveze salarii corecte și să lupte împotriva sărăciei și discriminării;
  • să atingă noi obiective UE pentru creșterea ocupării forței de muncă și a formării profesionale și pentru reducerea sărăciei;
  • să recunoască Pilonul European al Drepturilor Sociale drept element fundamental al redresării post-pandemie;
ADVERTISING

”În ciuda acestor angajamente, la nivel național, măsurile luate de guvernul actual și susținute de președintele Iohannis sunt contrare și duc la adâncirea sărăciei și a inegalităților sociale.

În disprețul cetățenilor, Guvernul Cîțu subminează inițiativa europeană privind proiectul de Directivă privind salariile minime adecvate la nivelul UE, prin trimiterea către europarlamentarii români a unui punct de vedere și direcții de acțiune contrare hotărârii Senatului României sau angajamentelor europene sau internaționale deja asumate de România.

Senatul României, prin Hotărârea nr. 19 din data de 8 martie 2021, susține propunerea de directivă privind salariile minime adecvate în UE, apreciind că “propunerea prezintă o serie de avantaje pentru România precum reducerea inegalităților sociale și economice și stabilizarea forței de muncă în condițiile unei migrații excesive a românilor”.

Prin contrast, documentul emis de guvern arată lipsa de susținere a proiectului de directivă (Link document) și intenția de a submina adoptarea sa într-o formă favorabilă lucrători”.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:




În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇