Sindicaliștii Cartel Alfa protestează la Cotroceni: Cer un salariu minim decent și pensii echitabile

Sindicaliștii Cartel Alfa protestează la Cotroceni: Cer un salariu minim decent și pensii echitabile

Aproximativ 100 de sindicaliști Cartel Alfa, reprezentând toate sectoarele de activitate, protestează luni în fața Palatului Cotroceni.

Aceștia sunt nemulțimiți de ”nesemnificativa majorare a salariului minim pe economie” și cer un salariu minim decent, pensii echitabile, servicii publice de calitate, deblocarea negocierii colective, taxare justă şi aplicarea corectă a legislaţiei.

ADVERTISING

”După ce a pornit din Baia Mare și a pichetat prefecturile din Zalău, Târgu Mureș, Brașov și Ploiești, Caravana Drepturilor Sociale, din care fac parte maxim 100 de persoane - reprezentând toate sectoarele de activitate, va picheta mâine (luni - n.red.) administrația prezidențială protestând împotriva (sic!) nesemnificativei majorări a salariului minim pe economie, iar pe de alta parte solicitând un salariu minim decent, pensii echitabile, servicii publice de calitate, deblocarea negocierii colective, taxare justă şi aplicarea corectă a legislaţiei.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În mod paradoxal, chiar dacă zilnic organizatorii fixează ideea că principalele revendicari sunt legate de stabilirea unui salariu minim decent (aplicabil în principal salariaților din industrie, comerț, servicii) și de dezghețarea negocierilor colective, toată media semnalează ,,coloane nesfârșite de sindicaliști care iau cu asalt Bucureștiul solicitând majorarea salariilor bugetarilor"!”, a scris duminică pe Facebook Marian Apostol, preşedinte Cartel ALFA Caraş Severin.

Programul protestelor

Programul de acțiuni a debutat, joi, 14 ianuarie cu Caravana drepturilor sociale.

ADVERTISING

Caravana a pornit de la Baia Mare, unde a avut loc un miting în fața prefecturii cu participarea sindicatelor locale, iar apoi, pe traseul spre București, s-a oprit în orașele Targu Mureș, Brașov și Ploiești, unde de asemenea au avut loc acțiuni în fața prefecturilor, cu participarea sindicatelor din zonă.

După mitingul de azi din fața Palatului Cotroceni, în următoarele două zile, protestul se mută la sediul partidelor politice din arcul de guvernare (19.01) și Ministerul Finanțelor Publice (20.01).

Protestele vor avea loc până la sfârșitul lunii februarie. Vor fi pichetate prefecturile județene și sediile:

  • Ministerului Muncii (22 și 29 ianuarie, 4, 11 și 19 februarie),
  • Ministerului Finanțelor Publice (20, 26 ianuarie și 2, 9, 15 februarie)
  • PNL, USR+PLUS, UDMR (19 ianuarie și 10, 17 și 24 februarie) în București.

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇