Se jucau cu lansatorul de grenade! Cum a ajuns la spital șeful poliției din Polonia

Se jucau cu lansatorul de grenade! Cum a ajuns la spital șeful poliției din Polonia

Cadoul primit de la un oficial ucrainean a explodat, miercuri, într-o încăpere de lângă biroul șefului poliției poloneze. Varșovia a cerut explicații Kievului după acest incident.

În urma exploziei, șeful poliției din Polonia, Jarosław Szymczyk, a fost transportat la spital cu răni ușoare, relatează The Guardian.

Ministerul de Interne de la Varșovia a emis un comunicat la peste 30 de ore de la incident, arătând că deflagrația s-a produs miercuri dimineață, la ora locală 7:50. "Unul dintre cadourile primite de șeful poliției în timpul vizitei în Ucraina pe 11 și 12 decembrie a explodat", a transmis instituția.

ADVERTISING

Szymczyk s-a întâlnit atunci cu șefii poliției și ai serviciilor de urgențe din Ucraina, iar unul dintre aceștia i-a oferit cadoul respectiv.

Ministerul polonez nu a dat detalii despre cadou. Conform unor informații neoficiale, acesta a fost un lansator de grenade cu care polițiștii se jucau, scrie Ukrainska Pravda.

Tavanul unei încăperi de la primul etaj al sediului direcției centrale a poliției s-a prăbușit în urma exploziei. Încăperile de la etajul doi, unde se află biroul generalului Shymczyk, au fost, de asemenea, avariate, relatează Ukrainska Pravda.

ADVERTISING

Ministerul a transmis că rănile lui Szymczyk sunt minore, dar acesta a rămas în spital sub observație. Un angajat civil din cadrul direcției principale a poliției poloneze a suferit, de asemenea, răni minore care nu au necesitat tratament spitalicesc.

"Partea poloneză a cerut părții ucrainene să ofere o explicație", a transmis ministerul de la Varșovia.

T.D.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇