Scandalul de hărțuire sexuală. Marius Pieleanu pleacă de la SNSPA: Sunt mai puțin convențional

Scandalul de hărțuire sexuală. Marius Pieleanu pleacă de la SNSPA: Sunt mai puțin convențional

Sociologul Marius Pieleanu afirmă că va pleca de la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), în urma acuzaţiilor de hărţuire sexuală apărute în spaţiul public. Acuză că este supus unui linşaj mediatic, spune că lucrurile au escaladat și regretă că nu a reacționat mai devreme. Referitor la acuzaţiile aduse, zice că el e mai puţin convenţional, dar asta nu înseamnă că nu este „normativ”.

ADVERTISING

„Pentru a elimina orice fel de discuţie şi asociere cu Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, la care ţin foarte mult, am luat o decizie, astăzi, unilaterală. De mâine voi răspunde doar în calitate de persoană fizică. A fost greşeala mea că nu am intervenit de acum patru zile că poate nu ajungeam aici. Lucrurile au escaladat. Sunt supus unui linşaj mediatic în sensul cel mai ştiinţific şi epistemiologic al sintagmei. Deci trebuie să răspund ca atare”, a declarat Marius Pieleanu pentru Rise Project.

ADVERTISING

Sociologul a respins acuzaţiile privind eventuale abuzuri şi gesturi cu tentă sexuală.

„E adevărat că eu sunt mai puţin convenţional, nu e niciun secret, dar asta nu înseamnă că nu sunt normativ. Depinde cum definiţi adecvarea, inadecvarea, nu am ce să comentez (…) Acum că cineva spune despre mine că aveam împreună cu nişte colegi de-ai mei un limbaj sau un comportament neadecvat, definiţi conceputul, pentru că discuţia e lungă. Definiţi conjunctura, relaţia de apropiere”, a continuat el.

În ceea ce priveşte acuzaţiile aduse profesorului Alfred Bulai, el a declarat: ”Unele lucruri le cunoaştem, alte lucruri nu le cunoaştem. Eu nu am stat după Alfred niciodată să văd… Apropo… el este un tip absolut fabulos din punct de vedere ştiinţific. Una-i una, alta-i alta. Asta e societatea post adevăr, în care simpla acuzaţie ţine post de probă. De asta legiuitorul zice: orice afirmaţie trebuie să o probezi cu nişte lucruri”.

ADVERTISING

Copreşedinta REPER, Ramona Strugariu, a cerut, joi, în contextul cazului Bulai, extinderea anchetei penale în ceea ce priveşte acuzaţiile de hărţuire sexuală în spaţiul public, inclusiv asupra sociologului Marius Pieleanu.

REPER a cerut modificarea urgentă a Codului cadru de etică şi deontologie universitară, acuzând Guvernul Ciolacu că a blocat posibilitatea sesizărilor anonime printr-o Hotărâre de guvern recentă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇