Rușii folosesc trupe „de strânsură”, pentru că nu mai au oameni de trimis pe front - analiză ISW

Rușii folosesc trupe „de strânsură”, pentru că nu mai au oameni de trimis pe front -  analiză ISW

Armata rusă a înregistrat pierderi atât de mari în Ucraina încât nu mai are rezerviști care să vină pe front, așa că sunt aduși tot felul de mercenari, iar planurile de a cuceri bucăți mari din țara invadată par să se fi năruit.

Institutul pentru Studierea Războiului din SUA (ISW) analizează ultimele mișcări ale Rusiei în Ucraina și concluzionează că rușii probabil au renunțat la obiectivul de a încercui trupele ucrainene din Donețk și Izium, iar acum se concentrează pe finalizarea cuceririi provinciei Lugansk.

ADVERTISING

Văzând că nu mai au unde și cu cine să înainteze, rușii au început să fortifice așezările ocupate din sudul Ucrainei, pentru a stabili controlul permanent în regiune și a rămâne totuși cu ceva după „operațiunea militară specială” a lui Putin.

Forțele ruse au rămas cel mai probabil fără rezerviști pregătiți pentru luptă, iar comandanții militari ruși sunt nevoiți să adune soldați de pe unde pot, inclusiv apelând la companii militare private și miliții înarmate sau punând la un loc supraviețuitori din grupuri de luptă diferite, care au fost spulberate în Ucraina.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Companiile militare private din Rusia formează unități combinate cu forțele pentru operațiuni speciale ale armatei, din cauza pierderilor semnificative. Practic amestecă parașutiști cu agenți de pază.

Amestecarea unităților aeriene de elită cu mercenari este șocantă și reprezintă cel mai clar indiciu de până acum că Rusia și-a epuizat rezervele de trupe pregătite pentru luptă, apreciază analiștii militari de la ISW.

Rusia încearcă să folosească astfel de trupe „de strânsură” ca pe unități aparent regulate ale forțelor terestre și ale infanteriei navale, dar este puțin probabil ca unitățile nou formate sau regrupate să fie eficiente în luptă, mai spun aceștia.

ADVERTISING

De altfel, o analiză recentă din tabăra ucraineană arăta că diviziile rusești formate din rezerviști au o speranță de viață de numai câteva zile pe front.

Ziua 82 de război în Ucraina - desfăşurarea evenimentelor


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇