Moscova contrazice Londra: Toate obiectivele din prima zi a invaziei Ucrainei au fost îndeplinite

Moscova contrazice Londra: Toate obiectivele din prima zi a invaziei Ucrainei au fost îndeplinite

Rusia contrazice Marea Britanie și spune că şi-a îndeplinit ”cu succes” toate obiectivele stabilite în prima zi a invaziei Ucranei.

”Toate obiectivele militarilor din Forţele armate ale Federaţiei Ruse din această zi au fost îndeplinite cu succes”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konaşenkov, citat de Hindustan Times.

Acesta nu a dat însă detalii cu privire la numărul soldaților ruși uciși.

Urmăreşte LIVE conflictul din Ucraina şi bătălia pentru Kiev

Declarația lui vine după ce Marea Britanie a afirmat că Rusia intenţionează să invadeze toată Ucraina, deși armata sa a eșuat în prima zi a invaziei.

ADVERTISING

Secretarul Apărării din Marea Britanie, Ben Wallace, a estimat că Rusia a pierdut peste 450 de soldați, iar armata nu și-a îndeplinit obiectivele majore în prima zi a invaziei.

Totodată, spune Ben Wallace, Rusia nu a reușit să cucerească un aeroport important.

Anterior, Ministerul ucrainean al Apărării citat de CNN spunea că forțele sale armate au provocat aproximativ 800 de victime forțelor rusede la începutul invaziei.

Armata Rusiei a luat cu asalt Kievul la primele ore ale zilei de vineri. Explozii puternice s-au auzit în centrul orașului în jurul orei 04:30.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Trupele ruse au ajuns în capitala Ucrainei și se îndreaptă spre centrul orașului. Sirenele anetiaeriene sună, se aud împușcături pe străzi, iar oamenii sunt sfătuiți să nu iasă din case.

Președintele Volodimir Zelenski a actualizat bilanțul negru: cel puţin 137 de morți, sute de răniţi, atât militari, cât și civili.

Vezi şi ce s-a întâmplat în prima zi de război, după ce Putin a ordonat invazia

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇