Rusia anunță că vrea să-şi extindă atacul asupra Ucrainei pentru a viza industria de armament a ţării

Rusia intenţionează să îşi extindă atacul asupra Ucrainei pentru a viza industria de armament a ţării, transmit EFE şi DPA.

Ministerul rus al Apărării a avertizat angajaţii companiilor ucrainene din domeniul apărării cu privire la viitoare atacuri care vor fi efectuate cu arme de înaltă precizie, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, Igor Konaşenkov.

Forţele armate ruse vor lansa atacuri împotriva întreprinderilor din industria de apărare ''în cadrul îndeplinirii obiectivelor'' a ceea ce partea rusă numeşte ''demilitarizarea Ucrainei'', au anunţat duminică agenţiile de presă ruseşti.

ADVERTISING

Avertismentul Ministerului rus al Apărării vine înaintea unor atacuri planificate asupra acestor instalaţii, pentru a evita punerea în pericol a vieţii angajaţilor companiilor.

De asemenea, Konaşenkov a mai spus că forţele armate ruse au descoperit dovezi ale unei "eliminări de urgenţă" a unor urme care indică un program militar-biologic dezvoltat în Ucraina.

Astfel, angajaţii laboratoarelor biologice ar fi raportat distrugerea de urgenţă, în prima zi a invaziei ruse, la 24 februarie, a unor agenţi patogeni deosebit de periculoşi, cum ar fi ciuma, antraxul, tularemia, holera şi alte boli mortale.

ADVERTISING

Ministerul rus a publicat documente în limba ucraineană, susţinând că programul a fost finanţat de SUA.

Urmăreşte LIVE TEXT evenimentele din Ucraina în a 11-a zi de război


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇