Aeroportul din Viniţa a fost distrus, anunță Zelenski. UPDATE Proteste masive în zeci de orașe din Rusia, soldate cu aproximativ 2.500 de arestări (VIDEO)

Aeroportul din Viniţa a fost distrus, anunță Zelenski. <b>UPDATE</b> Proteste masive în zeci de orașe din Rusia, soldate cu aproximativ 2.500 de arestări (VIDEO)

Atacuri ruseşti au distrus duminică aeroportul Havryshovka din oraşul Viniţa, situat la aproximativ 200 de kilometri sud-vest de Kiev, a anunţat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski. În acest timp, situația de acasă începe să-i pună probleme lui Vladimir Putin, după ce oamenii au ieșit să protesteze în zeci de orașe din Rusia.

”Tocmai am fost informat despre lovituri cu rachete împotriva Viniţa”, un oraş cu o populaţie de aproape 370.000 de locuitori, a declarat Zelenski într-o înregistrare video pe Telegram.

''Aeroportul a fost complet distrus'', a adăugat liderul ucrainean, transmite AFP, preluată de Agerpres.

"Undeva pe la 13,30, a fost lovit aeroportul. Au căzut opt bombe. Nu se ştie până acum dacă sunt victime", a spus primarul localităţii Kordelivka, aflată la mică distanţă de aeroport, transmite Agerpres.

ADVERTISING

Rușii ies în stradă pentru a protesta față de războiul din Ucraina UPDATE În jur de 2.500 de manifestanți au fost arestaţi

UPDATE 18.02: Poliția a transmis că a făcut în jur de 2.500 de arestări la protestele față de războiul din Ucraina care au avut loc în 49 de orașe din Rusia, inclusiv Moscova și Sankt Petersburg.

Informația inițială arăta că cel puţin 1.000 de persoane care au participat în zeci de oraşe din Rusia la proteste faţă de intervenţia militară a ruşilor în Ucraina au fost arestate duminică, a anunţat organizaţia OVD-Info, potrivit Le Figaro.

Organizaţia a transmis că forţele de ordine l-au bătut cu bastoanele pe unul dintre manifestanţi la un protest faţă de război la Ekaterinburg , informează News.ro .

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În social media se menționează că au fost proteste în 44 de oraşe şi că au fost reţinuţi peste 1.800 de oameni. Totuși, informațiile nu au fost confirmate oficial, deși pe rețele au fost publicate clipuri cu manifestații în mai multe locuri din Rusia, inclusiv în Moscova.

Astăzi asistăm la proteste destul de mari chiar și în orașele din Siberia, unde am văzut rar un astfel de număr de arestări. Șuruburile sunt strânse complet – în esență asistăm la cenzură militară”, a declarat Maria Kuznetsova, purtătoarea de cuvânt a OVD-Info, pentru Reuters.

ADVERTISING

Totuși, agenția de presă precizează că nu a putut verifica independent informațiile și nici nu a putut lua legătura cu purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne din Rusia, transmite Biziday.

Amintim că din 24 februarie până acum au fost arestaţi în Rusia aproape 10.000 de manifestanţi. Opozantul rus Alexei Navalnîi, încarcerat, le-a cerut ruşilor să se strângă în fiecare zi pentru a cere să fie pace.

Urmăreşte LIVE TEXT evenimentele din Ucraina în a 11-a zi de război


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇