Rusia acuză că elicopterele Ucrainei au atacat un depozit de petrol de peste graniță şi au provocat un incendiu uriaş (Video)

Rusia acuză că elicopterele Ucrainei au atacat un depozit de petrol de peste graniță şi au provocat un incendiu uriaş (Video)

Un depozit de petrol a luat foc în Belgorod, localitate din Rusia aflată aproape de graniţa cu Ucraina. 8 rezervoare ar fi luat foc.

„Serviciile de urgență au mers la locul incendiului, se iau măsuri pentru eliminarea acestuia”, a declarat guvernatorul regiunii, Viacheslav Gladkov, pe canalul său Telegram.

Două persoane au fost rănite. Cauza incendiului nu a fost încă precizată. Locuitorii de pe trei străzi din apropiere sunt evacuați.

Război în Ucraina, Ziua 37 - Vezi desfășurarea evenimentelor

Guvernatorul regional al oraşului a acuzat că elicoptere militare ucrainene ar fi atacat depozitul de petrol unde a izbucnit incendiul.

ADVERTISING

„Incendiul de la depozitul de petrol s-a produs în urma unei lovituri aeriene venite de la două elicoptere ale Forțelor Armate Ucrainene care au intrat pe teritoriul Federației Ruse”, a spus Gladkov, potrivit CNN.

Locuitorii din oraşul rus Belgorod au filmat elicopterele care ar fi atacat depozitul de petrol. În prezent, este imposibil să verificăm autenticitatea acestui videoclip.

Belgorod se află aproape de granița de nord-est dintre Ucraina și Rusia, dincolo de care se află principalul oraș ucrainean Harkov.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Orașul Belgorod a fost folosit ca un loc de așteptare pentru forțele ruse înainte de invazie, iar Harkov a fost de atunci bombardat neîncetat.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇