Şeful spionajului din UK: Rușii și-au doborât singuri avioane, și-au sabotat echipamentul și au refuzat să execute ordine

Şeful spionajului din UK: Rușii și-au doborât singuri avioane, și-au sabotat echipamentul și au refuzat să execute ordine

Soldații ruși din Ucraina și-au doborât din greșeală propriile avioane, și-au sabotat propriul echipament și au refuzat să execute ordinele, a dezvăluit Jeremy Fleming, șeful agenţiei britanice de spionaj cibernetic, GCHQ.

El a precizat că se observă din ce în ce mai mult că președintele Rusiei Vladimir Putin a apreciat greșit situația din Ucraina, relatează Sky News.

„Se vede din ce în ce mai mult că Putin a apreciat greșit situația din Ucraina”, a spus el.

Fleming a subliniat că președintele Rusiei a judecat greșit rezistența ucraineană, a subestimat răspunsul Occidentului, consecințele economice și a supraestimat capacitățile armatei sale de a obține o victorie rapidă.

ADVERTISING

Totodată, potrivit șefului GCHQ, consilierilor președintelui Vladimir Putin le este frică să-i spună adevărul despre cât de rău merg lucrurile.

Război în Ucraina, Ziua 36 - Vezi desfășurarea evenimentelor

Într-un discurs susținut în Australia, Jeremy Fleming a mai precizat că Wagner Group, compania militară privată care are legături cu Kremlinul, este pregătită să „trimită un număr mare de mercenari în Ucraina pentru a lupta alături de ruși”.

”Mercenarii Wagner sunt probabil folosiți drept carne de tun, pentru a încerca să limiteze pierderile militare ruse”, a declarat el.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Rușii au doborât propriile aeronave

Prezentând detalii despre situația operațiunii militare ruse, șeful GCHQ a spus: „Am văzut soldați ruși refuzând să execute ordinele, sabotându-și propriile echipamente și chiar doborându-și din greșeală propriile aeronave”.

El nu a oferit alte detalii, cum ar fi câte aeronave au fost doborâte și dacă este vorba despre avioane rapide și elicoptere de atac.

Operațiuni cibernetice împotriva Ucrainei

Jeremy Fleming a mai afirmat că au avut loc foarte multe operațiuni cibernetice împotriva Ucrainei.

ADVERTISING

„Și cu siguranță am văzut date care sugerează că atacatorii cibernetici ai Rusiei caută ținte în țările care se opun acțiunilor lor”, a adăugat el.

El a vorbit și despre poziția Chinei față de criza din Ucraina. Șeful GCHQ a menționat că Moscova vede în mod clar Beijingul ca pe un furnizor puternic de arme și tehnologie și o țară care îi va cumpăra energia, pentru a reduce daunele economice cauzate de sancțiunile occidentale.

„Există riscuri pentru ambele țări (mai multe pentru China) dacă vor păstra o alianță strânsă”, a spus el.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇