Rusia acuză trei angajați ai ambasadei SUA de furt și solicită ridicarea imunității lor

Rusia acuză trei angajați ai ambasadei SUA de furt și solicită ridicarea imunității lor

Rusia a cerut ambasadei SUA la Moscova să ridice imunitatea diplomatică a trei dintre angajații săi pe care îi acuză că au furat lucruri de la un cetățean rus, a anunțat vineri agenția de presă Interfax, citând Ministerul de Externe, conform Reuters.

Interfax, citând o sursă din cadrul forțelor de ordine din Rusia, a relatat vineri că trei cetățeni americani de la ambasada din Moscova, aflați sub influența alcoolului, au furat un rucsac de la un cetățean rus pe 18 septembrie.

Poliția din Moscova i-a identificat pe cei trei bărbați ca fiind militari ai Corpului de pușcași marini al SUA cu vârste cuprinse între 21 și 26 de ani, a relatat Interfax, citându-l pe purtătorul de cuvânt al poliției, Vladimir Vasenin.

ADVERTISING

Ambasada SUA nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii din partea Reuters.

În cazul în care Statele Unite vor refuza să le ridice imunitatea diplomatică, cei trei angajați vor trebui să părăsească imediat Rusia, a precizat Ministerul de Externe.

La începutul acestei săptămâni, ministerul rus de externe a declarat că o propunere a Congresului american de expulzare a 300 de diplomați ruși din Statele Unite ar duce la închiderea facilităților diplomatice americane din Rusia, dacă va fi pusă în aplicare.

ADVERTISING

Senatorii americani democrați și republicani l-au îndemnat marți pe președintele Joe Biden să expulzeze diplomați ruși dacă Moscova nu eliberează mai multe vize pentru diplomați americani.

Află mai multe despre expulzările reciproce din ultimul an:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇