Scandalul expulzărilor continuă: Rusia îl convoacă pe ambasadorul polonez la Moscova

Scandalul expulzărilor continuă: Rusia îl convoacă pe ambasadorul polonez la Moscova

Rusia l-a convocat, vineri, pe ambasadorul polonez la Moscova, Krzysztof Krajewski, ca urmare a deciziei de săptămâna trecută a Varşoviei de a expulza trei diplomaţi ruşi.

Şeful delegaţiei poloneze nu a făcut declaraţii la intrarea în sediul MAE rus, potrivit agenţiei RIA.

Diplomaţia rusă a informat încă de vinerea trecută într-un comunicat că urma să expulzeze cinci diplomaţi polonezi din Rusia.

Guvernul polonez a anunţat joia trecută expulzarea a trei diplomaţi ruşi, pe care i-a declarat "personae non gratae" şi şi-a exprimat solidaritatea cu sancţiunile impuse de SUA împotriva Rusiei.

ADVERTISING

Washington a transmis tot în acea zi că a sancţionat Rusia pentru presupusa implicare în alegerile prezidenţiale din 2020 şi pentru prezumtivul său rol în atacul cibernetic de proporţii asupra platformei Orion a companiei SolarWinds, şi că a impus alte penalităţi ca urmare a acţiunilor ruse în Ucraina şi Afganistan.

Între alte măsuri, Administraţia Joe Biden a decis să expulzeze din SUA zece membri ai misiunii diplomatice ruse din Washington. Printre aceștia s-au numărat şi reprezentanţi ai serviciilor de informaţii.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În replică, Rusia a expulzat acelaşi număr de diplomaţi, a impus sancţiuni pentru un presupus amestec al SUA în chestiuni interne şi a întocmit o listă neagră cu înalţi funcţionari americani. 

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇