Rusia a anunţat oficial că a stabilit relaţii diplomatice cu separatiştii din Ucraina

Rusia a anunţat oficial că a stabilit relaţii diplomatice cu separatiştii din Ucraina

Rusia a anunţat oficial marţi că a stabilit relaţii diplomatice cu cele două regiuni separatiste din estul Ucrainei a căror independenţă a fost recunoscută de către preşedintele rus Vladimir Putin.

Moscova şi ”republicile” separatiste Doneţk şi Lugansk, nerecunoscute de comunitatea internaţională, au convenit asupra ”stabilirii de relaţii diplomatice”, a anunţat Ministerul de Externe rus, potrivit unui comunicat citat de AFP.

Preşedintele Vladimir Putin a anunţat luni seară că Rusia recunoaşte provinciile separatiste Doneţk şi Lugansk din estul Ucrainei, ţară despre care a spus într-un lung discurs cu trimiteri istorice că este condusă de politicieni corupţi marionete ale SUA.

ADVERTISING

Marţi, liderul de la Kremlin a cerut formal camerei superioare a Parlamentului de la Moscova să autorizeze trimiterea de trupe în cele două provincii, solicitare aprobată între timp de parlamentarii ruşi.

Totodată, el a precizat că Rusia va acorda „republicilor populare” Doneţk şi Lugansk sprijin militar.

„În legătură cu utilizarea de forţe armate în străinătate. Păi cum altfel? Doar noi am semnat ieri acorduri, iar în aceste acorduri şi cu Republica Populară Doneţk şi cu Republica Populară Lugansk sunt prevederi corespunzătoare, care spun că noi le vom acorda acestor republici ajutor inclusiv militar”, a spus Putin.

ADVERTISING

Întrebat despre cât de departe ar putea ajunge trupele ruse în Donbas, Putin a declarat că „este imposibil să se prevadă un plan concret pentru posibile acţiuni, totul depinde de situaţia de pe teren”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇