România a trecut pragul de 3,5 milioane de persoane vaccinate

România a trecut pragul de 3,5 milioane de persoane vaccinate

România a trecut pragul de 3,5 milioane de persoane vaccinate, anunță vineri Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea antiCovid (CNCAV).

În ultimele 24 de ore, 92.501 persoane au primit serul antiCovid. 38.238 au fost injectați cu prima doză de vaccin, iar restul au primit rapelul.

Așadar, avem peste 1,2 milioane de persoane imunizate cu prima doză, iar peste 2,2 milioane imunizate complet, adică prima și a doua doză (rapelul).

Asta dacă nu s-au vaccinat cu serul dezvoltat de Johnson&Johnson, caz în care sunt imunizați complet după o singură doză, fiind vorba despre un vaccin monodoză.

ADVERTISING

În ultimele 24 de ore, aproape 1.500 de persoane au fost inoculate cu J&J, iar în total sunt peste 2.600! Doar 5 reacții adverse au fost raportate după administrarea acestui ser.

În schimb, în total, în ultimele 24 de ore vorbim despre 108 reacții adverse, cele mai multe la Pfizer - 54.

Cu un total de 14.630 de reacții adverse post-vaccinare, de la debutul campaniei în decembrie 2020, în țara noastră s-au înregistrat 2,53 de reacții la o mie de doze administrate.

132 reacții adverse sunt în curs de investigare, potrivit CNCAV.

tabel
WhatsApp-Image-2021-05-07-at-17.54.01

Deja știam că astăzi România va trece de această bornă, anunțul fiind făcut în cursul zilei de azi de premierul Florin Cîțu.

ADVERTISING

”Rock on, Romania! Suntem din ce în ce mai aproape de revenirea la normalitate!", a scris pe Facebook Florin Cîţu

Amintim că, joi, România a depășit pragul de 100.000 de persoane vaccinate pe zi, un record pentru țara noastră.

Astăzi a început, în Capitală, maratonul vaccinării. Iată cum se desfășoară evenimentul - A început Maratonul de Vaccinare din Bucureşti, în frunte cu Valeriu Gheorghiță. Sute de oameni stau la coadă (Galerie foto)

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇