164 de oameni au murit în revoltele din Kazahstan, printre care și copii

164 de oameni au murit în revoltele din Kazahstan, printre care și copii

Bilanțul victimelor protestelor de amploare din Kazahstan din ultima săptămână a ajuns la 164 de morți, iar peste 2.200 de persoane au fost rănite, potrivit cifrelor făcute publice de Ministerului Sănătăţii din această țară.

În Almatî, cel mai mare oraş al ţării şi capitala economică, protestele s-au transformat în tulburări şi ciocniri care s-au soldat cu clădiri incendiate şi magazine devastate, transmite dpa.

Potrivit unei relatări a televiziunii de stat kazahe, 103 persoane - printre care şi doi copii - au murit doar în Almatî, unde s-au produs cele mai grave violenţe.

ADVERTISING

Agenţia dpa scrie că iniţial nu a fost clar câte dintre victime erau civili. Anterior, autorităţile au vorbit despre peste 40 de decese, iar dintre acestea 16 din rândul agenţilor de poliţie şi militarilor.

Demonstraţiile au început în urmă cu o săptămână ca reacţie a cetăţenilor la creşterea semnificativă a preţului la combustibil, dar s-au extins ulterior, transformându-se într-o revoltă mai amplă împotriva guvernului autoritar.

Kazahstan, fostă republică sovietică ce se învecinează cu Rusia şi China, este o ţară bogată în ţiţei şi gaze naturale cu o populaţie de peste 18 milioane de locuitori. 

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇