Reguli noi privind circulația în zona Mariupol. Rușii eliberează permise de trecere

Reguli noi privind circulația în zona Mariupol. Rușii eliberează permise de trecere

Militarii ruși care controlează Mariupolul au început să ceară permise pentru mașinile care intră și ies din orașul ocupat, a declarat duminică un consilier al primarului ucrainean.

Consilierul Petro Andrushchenko a anunțat noile reguli impuse de ruși și a avertizat că deportările de ucraineni din regiune sunt în creștere, scrie CNN.

Conform restricțiilor introduse sâmbătă, mașinile și pasagerii care intră în oraș au nevoie de permise de unică folosință eliberate de un comandant rus din Manhush sau Vynohradne, orașe situate la vest și la est de orașul ocupat, a declarat Andrușcenko.

ADVERTISING

Pașapoartele pentru a părăsi orașul trebuie obținute de la Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Populare Donețk, susținută de ruși.

Ziua 88 de război în Ucraina - desfăşurarea evenimentelor

Există deja o așteptare de câteva săptămâni pentru un permis, a spus consilierul ucrainean, iar pentru a călători în interiorul districtului fără a intra în oraș este nevoie, de asemenea, de un permis.

„Pentru cei care au de gând să viziteze Mariupol, nu uitați că, deocamdată, este o călătorie dus-întors", a avertizat el.

ADVERTISING

Mariupol, un oraș-port de importanță strategică la Marea Azov, a intrat sub controlul complet al Rusiei, odată cu predarea combinatului siderurgic Azovstal, ultimul bastion al ucrainenilor care apărau comunitatea.

În prezent, rușii instalează mai multe puncte de control pentru a monitoriza călătoriile în district.

Aproape 50.000 de persoane au fost deportate din Mariupol de către ruși, a mai spus consilierul Petro Andrushchenko, adăugând că autoritățile ucrainene încearcă să afle unde au fost trimise.

ADVERTISING

„Situația este foarte complicată. Majoritatea oamenilor pleacă fără niciun fel de documente", a explicat Andrușcenko.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇