Recomandările lui Arafat dacă avem musafiri de Crăciun: Să nu ne punem cu virusul, că noi suntem mai tari decât el

Recomandările lui Arafat dacă avem musafiri de Crăciun: Să nu ne punem cu virusul, că noi suntem mai tari decât el

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, afirmă că, de aceste sărbători, este recomandat să nu se primească vizite, nici chiar din partea membrilor familiei cu care nu se locuieşte în mod constant.

În cazul în care se primesc totuşi musafiri, se recomandă purtarea măştii de protecţie, mai puţin în momentul în care se mănâncă. Atunci este necesar ca persoanele să stea la distanţă, iar încăperea să fie foarte bine aerisită.

”Să deschidă geamurile. Va fi frig, bineînţeles, dar să deschidă geamurile, să aerisească. Dacă vin oameni din altă casă, cu care nu stai de regulă, cu excepţia momentului în care se mănâncă şi unde trebuie totuşi să se păstreze o distanţă, purtarea măştii! Știu că este foarte greu, poate unii spun că exagerăm cu aceste recomandări, dar sunt recomandări care au fost menţionate inclusiv de OMS.

ADVERTISING

Adică dacă e o persoană cu care nu stai, în mare parte a timpului, trebuie să ai mască, cu excepţia momentului în care mănânci şi trebuie să fie aerisire foarte – foarte bună în încăperile în care se stă (...) Dar rămâne recomandarea să nu existe astfel de întâlniri, pentru că astfel de întâlniri pot expune şi persoanele în vârstă, pot expune şi persoanele apropiate şi pot să ducă o parte din aceste persoane în spitale şi poate chiar în stare foarte gravă”, a mai declarat Raed Arafat.

Arafat, despre noua tulpină de coronavirus: Cei care se îmbolnăvesc nu înseamnă că va creşte şansa ca ei să aibă o boală mai gravă

”Să nu ne punem cu virusul, că noi suntem mai tari decât el, că nu se pune situaţia în acest mod. Trebuie să înţelegem această situaţie, nu avem alt fel de a controla decât prin măsurile de distanţare, limitarea contactului, limitarea mobilităţii şi bineînţeles purtarea măştii când suntem în preajma persoanelor cu care nu stăm, în interior şi în exterior”, a adăugat şeful DSU.

ADVERTISING

Vezi și Cum ne pregătim de sărbători în pandemie: Fără stres, fără Covid

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇