Reacție dură a fratelui unuia dintre muncitorii morți la cariera Jilț Sud: Suntem proștii lor! (Video)

Reacție dură a fratelui unuia dintre muncitorii morți la cariera Jilț Sud: Suntem proștii lor! (Video)

Fratele uneia dintre victimele accidentului produs marţi după-amiază în judeţul Gorj şi în care trei muncitori au murit a avut o reacţie dură la adresa autorităţilor atunci când a aflat despre tragedie.

Ajuns aproape de locul accidentului, în stare de şoc, bărbatul, căruia nu îi venea să creadă că şi-a pierdut fratele, a reacţionat extrem de dur.

„Cum, mă, cum să fie mort? Cum să fie mort? Ce făcură, mă, de atâta timp de când se întâmplă, că nu-s în stare, mă, să facă drumuri? Nu-s în stare! Că dacă aveau drumuri făcute, poate trăia! Poate trăia dacă aveau drumuri făcute! Nu au!

ADVERTISING

Stau în birouri, nu iasă din birouri, la căldură, că-i nămol! Ei nu pot să meargă, noi putem să mergem, că suntem proştii lor! Proştii lor, să ia bani de pe urma noastră! De pe urma noastră ia (sic!) bani! Stau în birouri, nu iasă afară, nu fac drumuri!”, a strigat bărbatul, conform imaginilor difuzate de Gorj TV.

În acest timp, cei din jur încercau să îl încurajeze, susţinându-l inclusiv fizic.  „George, te rog, hai acasă.. În tine îmi este toată baza, George, te rog!”, i-a spus o femeie. 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Unul dintre muncitorii implicaţi a spus în faţa jurnaliştilor că a scăpat „cu ajutorul lui Dumnezeu, atâta pot să spun”, el adăugând că au fost momente disperate, în care oamenii implicaţi încercau să se ajute unul pe celălalt.

„Puteţi să întrebaţi, sunt lideri de sindicat, să vă spună cum s-au luptat, cum au făcut şi greve pentru condiţiile de muncă, pentru tot! Şi uitaţi ce se întâmplă: dezastre! E carnagiu! Gândiţi-vă că astăzi plângem colegii noştri cu care ieri râdeam. Şi poate să se întâmple şi mâine, şi poimâine. Mulţi poate nu mai speră să iasă la pensie. E greu, mulţi ne-am învăţat cu răul şi zicem că e bine. Unde să ne ducem? Asta am învăţat, asta facem”, a declarat un muncitor.

ADVERTISING

Un alt bărbat prezent la locul accidentului a declarat presei că una dintre victime este „copil” şi abia se angajase la cariera Jilţ Sud. 

Poliția și conducerea Complexului Energetic Oltenia au oferit marți seara detalii despre accidentul în care 3 muncitori au murit și mai mulți au fost răniți. Există, încă, mai multe necunoscute, în primul rând în ce privește numărul ocupanților din mașină și al celor răniți. În Gorj s-a dus marți seara și ministrul Energiei, Virgil Popescu, acesta cerând de urgență trei demisii.

Tragedie în Cariera Jilț Sud! 3 morți și 9 răniți!

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇