Rata de infectare în Cluj-Napoca și 7 localități a trecut de 7,5: Magazinele şi toate afacerile trebuie închise la 18:00, toată săptămâna

Rata de infectare în Cluj-Napoca și 7 localități a trecut de 7,5: Magazinele şi toate afacerile trebuie închise la 18:00, toată săptămâna

Rata de infectare în Cluj-Napoca a trecut, joi, pragul de 7,5 cazuri la o mie de locuitori. În aceeași situație se află și 7 localități din județul Cluj.

Asta înseamnă că restricțiile impuse de autorități vor intra în vigoare mai devreme în oraș în fiecare zi, nu doar în weekend.

Conform DSP Cluj, rata de infectare în municipiu a ajuns la 7,65 cazuri de Covid/ 1.000 de locuitori.

cluj
Foto: Captură DSP Cluj

De asemenea, acest prag a fost depășit și în: Apahida (9.10), Bonţida (8.07), Ciucea (8.53), Gârbău (11.34), Palatca (14.78), Poieni (9.19) şi Sic (10.11).  

ADVERTISING

Prefectura a anunțat restricțiile și excepțiile, pe pagina de Facebook.

”În localitățile în care incidența este peste 7,5 ‰, de luni până duminică pot fi desfășurate activitățile comerciale și prestările de servicii în intervalul orar 05:00-18:00.

Indiferent de rata incidenței, în afara intervalelor menționate, vor putea funcționa:

✅ Activitățile comerciale sau prestările de servicii sunt permise, în funcție de intervalul orar, după cum urmează:☑️...

Posted by Instituția Prefectului - Județul Cluj on Thursday, April 1, 2021

Așadar, clujenii vor putea circula doar până la ora 20:00, iar după această oră doar cu declarație, iar magazinele se vor închide la ora 18:00.

ADVERTISING

Acum, urmează ca autoritățile să anunțe când intră în vigoare aceste restricții, dar cel mai probabil de săptămâna viitoare. Motivul: de vineri oricum se aplică aceste măsuri, pentru că incidența cazurilor este mai mare de 4.

Prefectul judeţului Cluj, Tasnadi Szilard, a declarat, joi, pentru News.ro că se lucrează la proiectul de hotărâre privind impunerea noilor măsuri.

"De mâine (vineri - n.red.) oricum avem în vigoare măsurile pentru zilele de vineri, sâmbătă, duminică - localităţi peste patru la mie. De astăzi nu are cum intra în vigoare, nu luăm o hotărâre azi cu data de intrare în vigoare azi, pentru că şi cetăţenii trebuie să fie informaţi din timp asupra măsurilor decise”, a declarat Tasnadi Szilard.

ADVERTISING

În județul Cluj, incidența anunțată joi de Grupul de Comunicare Strategică (GCS) este de 6,23.

Vezi și O nouă zi cu peste 6.000 de cazuri și record de pacienți la Terapie Intensivă. Rata de infectare a scăzut în Capitală

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

A.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇