Răsturnare de situaţie la Spitalul Târgu Cărbuneşti: Instalația de oxigen ar fi funcționat, dar nu era alimentată. Trei oameni au murit

Răsturnare de situaţie la Spitalul Târgu Cărbuneşti: Instalația de oxigen ar fi funcționat, dar nu era alimentată. Trei oameni au murit

A mai murit un pacient, al treilea, din cadrul secției ATI a spitalului din Târgu Cărbunești, unde a fost activat planul roșu după ce vineri dimineața s-a întrerupt alimentarea cu oxigen.

Este vorba de o femeie în vârstă de 79 de ani, care a fost transferată la spitalul din Târgu Jiu, a declarat prefectul județului Gorj, Marcel Iacobescu. Numărul total al morților a ajuns astfel la 3.

Totodată, prefectul a spus că problema cu stația de oxigen a fost rezolvată, iar pacienții transferați vor fi transportați înapoi.

ADVERTISING

„Au fost mutați 13 pacienți la Spitalul din Târgu Jiu, 8 la Rovinari, ceilalți au rămas în spital. La momentul acesta, spitalul este funcțional, a fost adus oxigen de către firma care se ocupă de acest aspect”, a declarat, pentru Mediafax, Marcel Iacobescu.

Potrivit acestuia, pacienții vor fi transportați în cursul acestei zile, în funcție de starea lor de sănătate.

„Vor fi duși înapoi și cei de la Târgu Jiu, unde de fapt sunt 12, că un pacient a murit fiind internat la UPU la Târgu Jiu. O să fie transportați înapoi în funcție de starea lor de sănătate, în cursul zilei de astăzi”, a precizat prefectul.

ADVERTISING

Instalația ar fi funcționat, dar nu era alimentată

Întrebat care a fost cauza problemelor apărute la alimentarea cu oxigen vineri dimineața, acesta a spus vag: „Sunt fel de fel de informații, n-aș vrea să speculez”.

Potrivit unor informații Digi24, instalația funcționa, dar nu a fost alimentată. Astfel, stocatorul de oxigen nu s-ar fi defectat, ci ar fi rămas fără oxigen.

Cei care au sesizat problema au fost inspectorii DSP Gorj care vineri dimineață au ajuns la Târgu Cărbunești, potrivit surselor citate. Inspectorii au constatat că nu mai este oxigen pe aparate.

ADVERTISING

Și surse citate de Antena 3 spun că, în urma verificărilor, stația de oxigen funcționa perfect, însă firma care trebuia să se ocupe de mentenanță a găsit 0 oxigen în instalație. Cu alte cuvinte, nu a fost vorba despre o defecțiune a instalației, ci despre faptul că stația nu a fost încărcată.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇