Raport confidenţial al ONU: Coreea de Nord a continuat programele nuclear şi de rachete balistice în 2021, încălcând sancţiunile internaţionale

Raport confidenţial al ONU: Coreea de Nord a continuat programele nuclear şi de rachete balistice în 2021,  încălcând sancţiunile internaţionale

Coreea de Nord a continuat dezvoltarea programelor nuclear şi de rachete balistice în prima jumătate a anului 2021, încălcând sancţiunile internaţionale şi în pofida agravării situaţiei economice a ţării, potrivit un extras dintr-un raport confidenţial al ONU.

Potrivit raportului citat de Reuters, Phenianul ”a continuat să caute în străinătate material şi tehnologie pentru aceste programe”.

”În pofida agravării situaţiei sale economice, Republica Populară Democrată Coreeană (RPDC) a continuat să menţină şi să dezvolte programele sale nuclear şi de rachete balistice”, a concluzionat comisia de monitorizare a sancţiunilor.

Misiunea RPDC la Naţiunile Unite nu a răspuns imediat la o cerere de a comenta cu privire la acest raport ONU.

Naţiunea asiatică a impus un lockdown strict anul trecut, în contextul pandemiei de coronavirus care a redus comerţul şi accesul la ajutoare, afectând o economie deja împovărată de sancţiuni internaţionale.

În iunie, liderul nord-coreean Kim Jong Un a declarat că ţara se confruntă cu o situaţie alimentară ”tensionată” şi că multe probleme ar depinde de recoltele din acest an.

Coreea de Nord a fost supusă sancţiunilor ONU din 2006, ca urmare a programelor sale nuclear şi de rachete balistice. Consiliul de Securitate al ONU a consolidat în mod constant sancţiunile, în încercarea de a întrerupe finanţarea acestor programe.

ADVERTISING

Citeşte şi alte articole despre Coreea de Nord:

Iată şi articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇