Rafila spune că în maxim o lună putem ajunge la 13.000 de cazuri de Covid pe zi: Trebuie umblat urgent la sistemul de sănătate!

Rafila spune că în maxim o lună putem ajunge la 13.000 de cazuri de Covid pe zi: Trebuie umblat urgent la sistemul de sănătate!

Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și candidat PSD la alegerile parlamentare, a avertizat, joi, că în cazul în care nu se intervine asupra sistemului public de sănătate situația va deveni din ce în ce mai gravă.

El a precizat, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, că este posibil ca într-o lună numărul cazurilor noi de COVID-19 să se dubleze, practic să sărim de 12-13.000 pe zi, în condițiile în care joi au fost anunțate azi 6.481.

"Trebuie rapid acționat la nivelul sistemului de sănătate publică. Cu cât facem lucrul ăsta mai rapid și nu așteptăm 4-5 zile rezultatul, e mai bine. Dacă numărul de cazuri va crește, atunci o să pierdem și această oportunitate că sistemul este și așa depășit", a spus Rafila.

ADVERTISING

Întrebat dacă cifrele încep să fie irelevante de la un anumit nivel, specialistul a negat, explicând de ce este important ca oamenii să fie conștienți de ce înseamnă acestea.

"Au foarte mare semnificație pentru că o să vedeți că, pe măsura ce cresc și sistemul nu va putea absorbi pacienții, mortalitatea se va dubla sau tripla. Uitați-vă la Cehia. E locul 1 in UE, iar mortalitatea a evoluat de la 3-4 la 12. Pentru că oamenii nemaiavând acces la asistență medicală se ajunge la nivel mare de mortalitate. Asta ne aduce într-o situație limită", a punctat Rafila.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Bilanţul epidemiei creşte dramatic

Autoritățile a anunțat, joi, un nou bilanț cu recorduri negative în lupta cu pandemia. În ultimele 24 de ore, au fost depistate 6.481 de cazuri noi de coronavirus, după prelucrarea a 36.169 de teste. Este prima zi în care avem un bilanț zilnic ce trece pragul de 6.000!

Doar în București s-au înregistrat 1.129 de infecții noi.

Bilanțul total în România ajunge, prin urmare, la 229.040 de infecții.

ADVERTISING

În ultimele 24 de ore, au mai fost răpuși de COVID 83 de bolnavi.

În spitalele COVID erau internați, joi dimineață, 10.975 de bolnavi cu SARS-CoV-2. Dintre aceștia, 868 se află în stare gravă, internați în secțiile de terapie intensivă.

Citeşte detalii despre bilanţul epidemiei de coronavirus în România, pentru 29 octombrie

Articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇