Ministrul Tătaru promite că nu vom intra în lockdown nici măcar de Crăciun. Ce le spune românilor din diaspora care vor să revină acasă de sărbători

Ministrul Tătaru promite că nu vom intra în lockdown nici măcar de Crăciun. Ce le spune românilor din diaspora care vor să revină acasă de sărbători

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a declarat, joi, că în perioada următoare nu se impune o izolare națională. În plus, nici în perioada sărbătorilor nu vom intra în lockdown, a dat asigurări oficialul MS.

Tătaru este în vizită în județul Constanța, pentru a evalua situația epidemiologică și capacitatea de tratare și testare de pe litoral.

Întrebat dacă în perioadă imediat următoare există posibilitatea să se impună restricții la nivel național, ministrul a replicat:

Nu avem aceste măsuri în acest moment. Noi mergem pe măsuri locale. Avem în diferite județe, ați văzut că ieri am avut 21 de județe cu peste 100 de cazuri. Am avut 3 județe cu peste 300 de cazuri. Avem anumite zone în care avem peste 3 indicele - 6 județe. Sunt locuri în care aceste măsuri ar trebui să se impună, avem acele reguli, care se pot impune.

Nelu Tătaru
ADVERTISING

Apoi, jurnaliștii au vrut să știe dacă există posibilitatea instaurării unui lockdown strict pe perioada sărbătorilor de iarnă.

Ministrul Tătaru a răspuns că autoritățile nu au în vedere această măsură.

Nu avem în discuție acest lucru. Mă repet: la fiecare unitate locală se aplică acele restricții în funcție de evoluția transmiterii comunitare.

Nelu Tătaru

Se pot întoarce românii acasă?

Întrebat dacă românii care trăiesc peste hotare se pot întoarce acasă de Crăciun, ministrul a amintit de lista cu ”țările galbene”.

ADVERTISING

A fost actualizată lista ţărilor pentru care se impune carantina la întoarcerea în România

După cum știți, sunt acele țări, da? Care au o rată de infectare mai mare decât a noastră. Condițiile sunt aceleași. În măsura în care vin pentru 3 zile, vin cu un test, nu mai mult de 48 de ore, negativ. Când vin pentru o perioadă mai lungă, intră în carantină 14 zile, cu posibilitatea ca în a 8-a zi să facă acel test, iar dacă este negativ, în ziua 10 iese din carantină.

Nelu Tătaru

Cifrele pandemiei

Autoritățile au anunțat, miercuri, cel mai grav bilanț de la începutul pandemiei până acum. Am reușit să doborâm recorduri pe linie ieri.

ADVERTISING

Așadar, au fost depistate 5.343 cazuri noi de coronavirus, după prelucrarea a 36.815 teste. De asemenea, 107 persoane au pierdut lupta cu noul coronavirus în 24 de ore și am avut și un nou record la ATI.

Bucureștiul a ajuns la 3,81 de cazuri de COVID-19 la mia de locuitori, Clujul a trecut de 4. Ce județe sunt aproape de scenariul roșu

Miercuri dimineața, se aflau în stare gravă, internați în secțiile de terapie intensivă, 861 de pacienți.

Bilanțul total în România a ajuns la 222.559 de infecții.

Iată aici mai multe detalii – Cel mai grav bilanț de până acum: Peste 5.300 de cazuri noi, 107 morți și 861 de pacienți la ATI (Infografice)

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇