Putin, nevoit din nou să aibă răbdare: Singur în sală, așteptându-l pe președintele Egiptului (Video)

Putin, nevoit din nou să aibă răbdare: Singur în sală, așteptându-l pe președintele Egiptului (Video)

Vladimir Putin s-a obișnuit să-și aștepte partenerii de dialog. Președintele Egiptului a întârziat la o întrevedere, iar liderul de la Kremlin a fost nevoit să-și facă de lucru până la apariția tardivă a oaspetelui său.

Putin urma să se întâlnească cu președintele Egiptului, Abdel Fattah El-Sisi, în cadrul celui de-al doilea summit anual Rusia – Africa, organizat la Sankt Petersburg. O înregistrare video postată pe rețelele de socializare îl arată pe președintele rus așteptând singur în sală timp de mai bine de 20 de secunde sosirea oaspetelui său, relatează Newsweek.

Cu mâinile la spate, Putin stă în picioare răbdător, apoi pășește încet prin sala în care domnește liniștea și începe să așeze obiectele de pe un birou, după care face din nou câțiva pași. În cele din urmă, președintele Egiptului și-a făcut apariția.

Putin a fost protagonistului unui alt moment ciudat la summit-ul de la Sankt Petersburg. El a fost ironizat pentru modul ciudat în care l-a întâmpinat pe prim-ministrul Etiopiei, Abiy Ahmed.

ADVERTISING

Strângerea de mână care părea că nu se mai termină l-a pus pe oaspetele african într-o postură incomodă. Din momentul în care a dat mâna cu acesta, Putin nu i-a mai dat drumul și a început să-i vorbească, în timp ce premierul etiopian zâmbea încurcat.

Nu este prima oară când Putin s-a văzut nevoit să-și aștepte interlocutorii. În iulie 2022, președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, l-a lăsat pe liderul rus să-l aștepte circa 50 de secunde în capitala Iranului, Teheran, în fața camerelor video.

Episodul s-a repetat în octombrie anul trecut, când Erdogan și Putin urmau să se întâlnească la summit-ul Conferinței privind cooperarea și măsurile de consolidare a încrederii în Asia (CICA), de la Astana.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Putin a fost filmat în timp ce își consulta notițele pentru discuțiile cu Erdogan. Un comentator a remarcat pe Twitter echilibrul destul de precar al liderului rus în timp ce acesta aștepta în picioare.

Liderul de la Kremlin s-a învârtit apoi de câteva ori prin sală cu mâinile în buzunar și a afișat o expresie relaxată în timp ce vorbea cu unul dintre consilierii săi.

ADVERTISING

În 2016, la Istanbul, Erdogan l-a lăsat să aștepte un minut și 30 de secunde.

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇