Cum arată trenul lui Putin în interior: Sală de fitness, salon cosmetic, baie cu aburi și cinema (Foto & Video)

Cum arată trenul lui Putin în interior: Sală de fitness, salon cosmetic, baie cu aburi și cinema (Foto & Video)

Vladimir Putin are la dispoziție un tren special care valorează peste 67 milioane de dolari, cu dotări de top. O investigație jurnalistică a reușit să obțină pentru prima oară imagini din interiorul acestui tren unic.

Trenul pe care îl folosește președintele Rusiei valorează peste 6 miliarde de ruble (67,1 milioane de dolari), iar vagoanele au dotări de lux, precum baie turcească cu aburi, sală de fitness, salon cosmetic și cinema, scrie Ukrainska Pravda.

Pentru prima oară, imagini din interiorul trenului au fost obținute în urma unei investigații de presă realizate de Dossier Center în colaborare cu CNN, ziarul german Süddeutsche Zeitung și postul german de televiziune Westdeutscher Rundfunk and Norddeutscher Rundfunk. Jurnaliștii de la Dossier au studiat documentele de la serviciul federal de pază și protecție din Rusia (FSO), Căile Ferate Ruse și din alte surse guvernamentale.

salon
Foto: Meduza

Documentele interne ale companiei Zirkon Service, care construiește vagoanele, arată că în ultimii ani s-a lucrat la pregătirea unui vagon cu destinație de sport și îngrijire a sănătății pentru Putin. Pe lângă saloane luxoase, restaurant și spații de lucru, garnitura are echipament medical modern pentru situații de urgență, inclusiv defibrilator.

ADVERTISING

Salonul de cosmetică include dispozitive de radiolifting și de terapie cu ultrasunete, aparatură care poate întineri pielea cu ajutorul undelor radio de înaltă frecvență și curățare cu vacuum.

masaj
Foto: Meduza

Sala de fitness este echipată cu bancă pentru abdomene, stimulator de hiperextensie, bandă pentru alergare, tatami, saltea de gimnastică, echipament pentru antrenarea mușchilor din zona șoldurilor și gantere cu greutate de până la 8 kg.

fitness
Foto: Meduza

Printre cererile speciale pe care producătorul a trebuit să le rezolve a fost și receptarea continuă a posturilor TV ruse, fără întreruperi, atunci când trenul trece prin tuneluri sau pe sub poduri. La bord a fost instalat un sistem de tip buffering (tampon) care descarcă semnalul înainte de a-l transmite pe ecran, astfel încât Putin să nu fie nevoit să aștepte imaginile, scrie Newsweek.

baie
Foto: Meduza

Un birou dotat cu echipament modern are izolare fonică, pentru ca discuțiile să nu poată fi auzite din afară, iar telefoanele și Internetul din tot trenul sunt protejate prin echipament de criptare.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Zirkon construiește actualmente un vagon cu un centru multimedia, un al doilea vagon sport și unul de recreere și încă două saloane de lux.

Реальные фото из бронепоезда Путина | Досье

Putin are în prezent la dispoziție 22 de vagoane, din care opt au fost construite în perioada Uniunii Sovietice, iar restul după 2004. Nu toate vagoanele sunt folosite simultan, garnitura fiind compusă în general din zece vagoane, alese în funcție de tipul și durata călătoriei.

Conducerea Căilor Ferate Ruse și zeci de ofițeri de la FSO răspund de trenul special al președintelui rus. Zeci de ofițeri însărcinați cu securitatea lui Putin și comunicațiile speciale se ocupă zilnic de mentenanța garniturii.

ADVERTISING

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇