Putin face un apel sovietic către ruși: "Gata cu băutura, hai pe schiuri!"

Putin face un apel sovietic către ruși: "Gata cu băutura, hai pe schiuri!"

Președintele rus Vladimir Putin a abordat în discursul rostit joi în fața Adunării Federale și problema consumului excesiv de alcool. El a spus că ar trebui pus în practică sloganul din perioada sovietică „Gata cu băutura, hai pe schiuri!”.

Pe lângă amenințările la adresa Occidentului și laudele aduse armatei ruse și economiei naționale, Putin a menționat în discursul record de joi, rostit în fața Adunării Federale a Rusiei, o problemă națională: consumul excesiv de alcool. El a făcut apel către cetățenii ruși să bea mai puțin alcool și să facă mai multă mișcare, relatează BBC.

ADVERTISING

Liderul de la Kremlin a afirmat că sloganul "Gata cu băutura, hai pe schiuri!", consacrat în timpul Uniunii Sovietice, ar trebui pus în practică și că s-au înregistrat deja rezultate bune în acest sens.

Putin a amintit un proiect național numit "Viață lungă și fericită", spunând că acesta va îmbunătăți sănătatea națiunii și va crește speranța de viață de la 73 la 78 de ani.

Invadarea Ucrainei a provocat o creștere a consumului de alcool în Rusia, care a ajuns la 2,3 miliarde de litri în 2023, reflectând tendințele din epoca sovietică, potrivit organizației Jamestown Foundation din SUA.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Președintele rus este un practicant al sporturilor de iarnă, fiind văzut în trecut la schi și jucând hochei pe gheață.

Pe lângă fumat și obezitate, consumul de alcool reprezintă un factor major de risc pentru afecțiuni grave. Potrivit experților, nu există un nivel sigur de consum de alcool.

OMS estimează că alcoolul provoacă aproximativ un milion de decese pe an în regiunea europeană a organizației (care include și foste republici sovietice Tadjikistan, Azerbaidjan, Uzbekistan, Turkmenistan, Kazakhstan și Israel) și aproximativ trei milioane de decese în toată lumea.

ADVERTISING

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇