"Pentru a-l învinge pe Putin, nu mai fiți plictisitori! Răul se va prăbuși și va veni un viitor mai frumos", spune văduva lui Navalnîi în PE

"Pentru a-l învinge pe Putin, nu mai fiți plictisitori! Răul se va prăbuși și va veni un viitor mai frumos", spune văduva lui Navalnîi în PE

Iulia Nalavalnaia, văduva opozantului rus, a susţinut miercuri un discurs în limba engleză, rostit în plenul Parlamentului European.

Ea le-a transmit celor prezenţi şi liderilor occidentali că trebuie să nu mai fie plictisitori, dacă vor să-l învingă pe Vladimir Putin.

Cât despre soţul său, Alexei Navalnîi a fost torturat la ordinul lui Putin, care este un monstru şi conduce o organizaţie criminală, din care fac parte asasini, adaugă văduva opozantului.

"Alexei i-a inspirat pe oameni în ciuda restricțiilor impuse de Putin asupra lui în timpul vieții sale. Când nu i s-a permis să apară la televizor, s-a îndreptat către Youtube. Când i s-a luat dreptul la vot, a venit cu o strategie pentru a lua locuri de la partidul lui Putin. Chiar și în gulagul lui Putin, Alexei a reușit să transmită idei pentru proiecte care ar face Kremlinul să intre în panică", spune Iulia Nalavalnaia, citată de BBC.

ADVERTISING

Ea crede că, pentru a-l învinge pe Putin, este necesar să devii inovator.

Nalavalnaia avertizează că Putin nu poate fi afectat de chestiuni care ţin de morală şi reguli.

"Dacă vrei cu adevărat să-l învingi pe Putin, trebuie să devii un inovator. Și trebuie să încetezi să fii plictisitor. Nu-l poți afecta pe Putin cu încă o rezoluție sau cu un alt set de sancțiuni care nu diferă de cele anterioare. Nu poți să-l învingi gândindu-te că este un om de principii care are moralitate și reguli", spune ea.

''Sâmbătă s-au împlinit doi ani de când Putin a atacat Ucraina. S-au folosit bani, sancţiuni şi lumea pare obosită de acest război. La ordinele lui Putin, Alexei a fost înfometat timp de 3 ani, a fost pus într-o celulă mică, izolat de toată lumea, iar apoi a fost ucis.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Această crimă publică a demonstrat că Putin poate face orice şi că nu se poate negocia cu el'', a subliniat Iulia Navalnaia.

Ea îi îndeamnă pe europeni să lupte împotriva "acestei bande criminale" și afirmă că anchetele financiare sunt cheia înfrângerii lui Putin, nu abordarea diplomatică.

În plus, "zeci de milioane de ruși" sunt împotriva lui Putin și aceștia nu trebuie persecutați.

"Putin trebuie să răspundă pentru ceea ce a făcut țării mele. Putin trebuie să răspundă pentru ceea ce a făcut unei țări vecine, pașnice. Și Putin trebuie să răspundă pentru tot ceea ce i-a făcut lui Alexei", spune ea.

ADVERTISING

Concluzionând cu un omagiu adus lui Navalnîi, Iulia adaugă: "Soțul meu nu va vedea niciodată cum va arăta frumoasa Rusie a viitorului, dar noi trebuie să o vedem. Și voi face tot posibilul să îndeplinesc visul lui. Răul se va prăbuşi şi va veni un viitor mai frumos''.

la final, Iulia Navalnaia a fost aplaudată îndelung de eurodeputaţi.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇