A fost anunțată ziua în care vor avea loc funeraliile lui Alexei Navalnîi

A fost anunțată ziua în care vor avea loc funeraliile lui Alexei Navalnîi

Funeraliile liderului opoziţiei ruse Alexei Navalnîi şi ceremonia de adio vor avea loc pe 1 martie, la Moscova, a anunţat purtătoarea de cuvânt Kira Iarmîş.

„Slujba religioasă pentru Alexei va avea loc la biserica (…) din cartierul Marino, la 1 martie, orele 14:00. Funeraliile vor avea loc la Cimitirul Borisovski”, din sudul capitalei ruse, a scris Iarmîş, citată de AFP.

Echipa lui Navalnîi a denunţat în ajun obstacole în calea organizării funeraliilor omului politic pentru ca susţinătorii acestuia să-şi ia rămas bun de la el la Moscova.

ADVERTISING

Astfel, Kira Iarmîş a declarat marţi că la una dintre firmele de servicii funerare la care aliaţii lui Navalnîi au sunat li s-a spus că "antreprenorilor de pompe funebre le-a fost interzis să lucreze" cu echipa opozantului decedat după gratii.

Navalnîi, principalul adversar politic al lui Putin, a murit pe 16 februarie într-o colonie penală din Siberia. El fusese condamnat în mai multe dosare penale fabricate, ca parte a represiunii Kremlinului împotriva disidenței.

Serviciul penitenciar rus a anunțat că opozantul rus aflat în detenţie a murit, susținând că Navalnîi s-a simțit rău după o plimbare, pierzându-și aproape imediat conștiența și că, ulterior, încercările de resuscitare nu au dat rezultate.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Rămăşiţele lui Alexei Navalnîi, pe care rudele acestuia le cereau de peste o săptămână, au fost predate mamei acestuia.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇