Văduva lui Navalnîi îl acuză pe Putin de satanism: Ține ostatic cadavrul și își bate joc de mama lui!

Văduva lui Navalnîi îl acuză pe Putin de satanism: Ține ostatic cadavrul și își bate joc de mama lui!

Iulia Navalnaia, văduva liderului opoziției ruse, îl atacă pe Vladimir Putin într-un videoclip difuzat sâmbătă, criticând autoritățile ruse pentru că nu au eliberat trupul lui Alexei Navalnîi, nici la nouă zile după moartea sa.

Navalnîi, principalul adversar politic al lui Putin, a murit pe 16 februarie într-o colonie penală din Siberia. El fusese condamnat în mai multe dosare penale fabricate, ca parte a represiunii Kremlinului împotriva disidenței, aminteşte Kiev Independent.

Liderii Occidentului l-au acuzat pe Putin pentru moartea adversarului său încarcerat. Nu se ştie dacă moartea i-a fost cauzată de condițiile dure ale închisorii sau a fost o crimă intenționată.

ADVERTISING

Guvernul rus încă refuză să predea trupul lui Navalnîi familiei sale.

"Asta nu este nici măcar ură - este un fel de satanism, păgânism. Ce ai de gând să faci cu trupul lui? Cât de departe vei merge să-l batjocorești pe bărbatul pe care l-ai ucis?", spuse văduva lui Navalnîi, adresându-i-se lui Vladimir Putin.

Credincioșii creștini ortodocşi comemorează de obicei nouă zile și apoi 40 de zile după moartea unei persoane.

Potrivit văduvei, Alexei era un om deplin religios.

În videoclip, Navalnaia îl acuză pe Putin că „ține ostatic cadavrul” și „își bate joc de mama (lui Navalnîi)” încercând să o constrângă să accepte o înmormântare secretă, astfel încât oamenii să nu îi poată aduce omagiu public.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În caz contrar, autorităţile amenință că îi vor îngropa trupul pe terenul coloniei penale unde a murit.

Navalnaia aminteşte că Putin, de-a lungul anilor, s-a descris ca fiind un om credincios. El a invocat adesea „valorile tradiționale” într-un efort de a ataca membrii mai vulnerabili ai societății ruse, cum ar fi comunitatea LGBT.

"Știam dinainte că credința lui Putin este falsă, dar acum o vedem mai clar ca niciodată. Credința nu înseamnă să săruți o icoană. Credința este despre bunătate, despre milă, despre mântuire", a spus ea.

ADVERTISING

"Vă bateți joc de rămășițele decedaților. Este imposibil să vă imaginați ceva mai diabolic. Încălcați orice lege: atât umană, cât și divină."

Mama lui Alexei Navalnîi a declarat joi că a putut vedea trupul neînsufleţit al acestuia şi certificatul de deces, dar acuză autorităţile ruse că fac presiuni asupra ei pentru a permite o înmormântare „secretă”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇