Mama lui Navalnîi a primit un ultimatum de 3 ore

Mama lui Navalnîi a primit un ultimatum de 3 ore

Mama lui Navalnîi a primit un ultimatum: fie acceptă o înmormântare secretă fără adio public, fie Alexei va fi îngropat într-o colonie. Mama lui Navalnîi a fost informată că trebuie să fie de acord cu înmormântarea „secretă” în termen de 3 ore.

Informația a fost făcută publică vineri de purtătoarea sa de cuvânt, Kira Yarmysh, informează CNN.

Afirmația vine la o săptămână după ce a fost anunțată moartea lui Navalnîi, ceea ce a stârnit critici la adresa Kremlinului din partea liderilor occidentali, inclusiv a președintelui american Joe Biden.

ADVERTISING

"Un anchetator a sunat-o pe mama lui Alexei acum o oră și i-a dat un ultimatum. Fie acceptă o înmormântare secretă, fără un adio public în termen de 3 ore, fie Alexei va fi înmormântat în colonie.

Ea a refuzat să negocieze cu Comisia de anchetă, deoarece nu are dreptul să decidă cum și unde să-și îngroape fiul.

Ea cere respectarea legii, conform căreia anchetatorii sunt obligați să predea cadavrul în termen de două zile de la stabilirea cauzei morții.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Conform documentației medicale pe care a semnat-o, aceste două zile expiră mâine. Ea insistă ca autoritățile să permită ca înmormântarea și slujba de comemorare să se desfășoare în conformitate cu practica normală”, a spus Yarmysh, potrivit Mediafax.

În urmă cu o săptămână, serviciul penitenciar rus a anunțat că opozantul rus aflat în detenţie Alexei Navalnîi a murit. Autoritățile ruse susțin că Navalnîi s-a simțit rău după o plimbare, pierzându-și aproape imediat cunoștința și că ulterior, încercările de resuscitare nu au dat rezultate.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇