Corpul lui Alexei Navalnîi a fost predat mamei sale

Corpul lui Alexei Navalnîi a fost predat mamei sale

Rămăşiţele lui Alexei Navalnîi, pe care rudele acestuia le cer de peste o săptămână, au fost predate mamei acestuia.

Anunțul a fost făcut sâmbătă de o purtătoare de cuvânt a acestuia, Kira Yarmysh, informează AFP.

„Corpul lui Alexei a fost predat mamei sale. Mulțumim foarte mult tuturor celor care au cerut asta alături de noi", a spus Yarmysh pe X.

Nu se știe încă dacă autoritățile vor împiedica familia să organizeze funeralii așa cum își dorește, având în vedere felul în care s-au purtat până acum.

ADVERTISING

"Urmează funeraliile, dar nu ştim dacă autorităţile vor împiedica desfăşurarea lor aşa cum doreşte familia şi cum merită Alexei", a adăugat Kira Yarmysh.

Vineri, la opt zile de la anunțul morții opozantului rus, mama lui Navalnîi primise un ultimatum de la autorități: fie acceptă o înmormântare secretă fără adio public, fie Alexei va fi îngropat într-o colonie. Mama lui Navalnîi a fost informată că trebuie să fie de acord cu înmormântarea „secretă” în termen de 3 ore. Ea a refuzat să negocieze cu Comisia de anchetă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Sâmbătă, Iulia Navalnaia, văduva liderului opoziției ruse, l-a atacat pe Vladimir Putin într-un videoclip, criticând autoritățile ruse pentru că nu au eliberat trupul lui Alexei Navalnîi, nici la nouă zile după moartea sa.

Navalnîi, principalul adversar politic al lui Putin, a murit pe 16 februarie într-o colonie penală din Siberia. El fusese condamnat în mai multe dosare penale fabricate, ca parte a represiunii Kremlinului împotriva disidenței, aminteşte Kiev Independent.

Serviciul penitenciar rus a anunțat că opozantul rus aflat în detenţie a murit, susținând că Navalnîi s-a simțit rău după o plimbare, pierzându-și aproape imediat cunoștința și că ulterior, încercările de resuscitare nu au dat rezultate.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇