Putin avertizează că îşi va atinge scopul „fie prin negociere, fie prin război”. Totuși, spune că nu intenţionează să atace centralele nucleare

Putin avertizează că îşi va atinge scopul „fie prin negociere, fie prin război”. Totuși, spune că nu intenţionează să atace centralele nucleare

Preşedintele rus Vladimir Putin l-a avertizat pe omologul său francez Emmanuel Macron, duminică, în timpul discuţiei lor la telefon, că nu intenţionează să cedeze şi îşi va atinge scopul „fie prin negociere, fie prin război”, informează Le Figaro.

Macron a constatat că Putin este „foarte hotărât să îşi atingă obiectivele”, între care se numără şi „ceea ce preşedintele rus numeşte ‘denazificarea’ şi neutralizarea Ucrainei”, precum şi recunoaşterea independenţei Crimeei şi a Donbass-ului, cerinţe care pentru ucraineni sunt „inacceptabile”.

ADVERTISING

Preşedinţia franceză a precizat că Putin l-a asigurat pe Macron că nu intenţionează să atace centralele nucleare ucrainene, între care şi cea de la Cernobîl. În plus, Vladimir Putin a „negat că armata sa are ca ţinte civili” în timpul ofensivei.

Urmăreşte LIVE TEXT evenimentele din Ucraina în a 11-a zi de război

În cadrul acestei discuții, liderul rus a mai dat vina pe „ucrainenii radicaliști” pentru incendiul din 3 martie de la centrala nucleară Zaporojie, atacată de forțele ruse. În prezent, nivelul radiațiilor este la un nivel normal, a transmis Kremlinul.

ADVERTISING

De asemenea, Putin a „atras atenţia asupra faptului că în continuare Kievul nu respectă acordurile cu privire la chestiunile umanitare” şi a adăugat că „naţionaliştii ucraineni au împiedicat” evacuările de sâmbătă, a mai transmis Kremlinul.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇