Purtătorul de cuvânt al BOR, după acțiunile AUR de miercuri: Un creștin real nu agresează, nu înjură de toți zeii invocând mama adversarului

Purtătorul de cuvânt al BOR, după acțiunile AUR de miercuri: Un creștin real nu agresează, nu înjură de toți zeii invocând mama adversarului

Purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu, a afirmat într-un text postat pe Facebook după acţiunile violente ale AUR de miercuri, că un creştin real nu agresează, nu înjură de toţi zeii invocând mama adversarului, nu scuipă spre alţii şi mai ales în sus.

El nu nominalizează, în textul intitulat ”Creştinism vs huliganism”, nici AUR şi nici pe liderul acestuia Geroge Simion, însă referințele sunt clare.

”Creştinismul nu este niciodată la cuţite cu realitatea. E mereu decent şi profund realist. Niciodată strident, niciodată simplist. Un creştin real nu agresează, nu înjură de toţi zeii invocând mama adversarului, nu scuipă spre alţii şi mai ales în sus, nu urlă, mai ales la microfon (îi înţelege utilitatea), nu se dă în spectacol, întrucât simte ridicolul, nu (se) filmează compulsiv, nu strigă imperativ”, scrie Bănescu.

ADVERTISING

În opinia sa, ”creştinismul asimilat te scuteşte de compromitere, te îmblânzeşte, te rafinează lăuntric, te înţelepţeşte”.

Postarea sa vine după ce parlamentarii AUR au strigat, au protestat şi şi-au jignit colegii în plen, exprimându-şi astfel dezacordul faţă de proiectul de lege privind prevenirea separării copilului de familie, deşi în comisii l-au votat în unanimitate.

Au existat proteste violente ale simpatizanților AUR şi în afara Parlamentului, unde au scandat, au ameninţat, au fost violenţi cu jandarmii şi l-au agresat verbal şi fizic pe fostul premier Ludovic Orban și au amenințat un deputat UDMR.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇