Șefa tinerilor AUR a încercat să introducă gloanțe în Parlament și s-a ales cu dosar penal. Explicația lui Simion și cine e Ariadna Cîrligeanu

Șefa tinerilor AUR a încercat să introducă gloanțe în Parlament și s-a ales cu dosar penal. Explicația lui Simion și cine e Ariadna Cîrligeanu

Şefa tinerilor AUR a fost prinsă miercuri la controlul obligatoriu de la intrarea în sediul Parlamentului cu patru gloanțe, a dezvăluit Alfred Simonis, liderul grupului PSD.

”E vorba de o doamnă care apare în fiecare săptămână pe o listă cu mai mulți colaboratori AUR, la controlul de azi dimineață s-au găsit patru cartușe letale în geanta sa.

Acum e la secția de poliție, s-a deschis un dosar penal, se fac cercetări pentru a se verifica dacă gloanțele sunt pentru o armă care ar fi fost introdusă de altcineva în Parlament”, a declarat Simonis pentru G4Media.

Surse apropiate anchetei au declarat pentru SpotMedia.ro că gloanțele sunt, posibil, de la o armă de vânătoare, nu au tubul cartuş, nu au capsă și încărcătură.

ADVERTISING

Poliţia Capitalei a deschis dosar penal.

”La data de 10 mai 2023, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Secţia 17 au fost sesizaţi cu privire la faptul că, la punctul de acces într-o instituţie publică din Sectorul 5, ar fi fost identificată o persoană care ar avea asupra sa elemente ce par a fi muniţie”, a transmis Poliţia Capitalei.

Sursa citată a precizat că persoana a fost condusă la sediul secţiei în vederea continuării verificărilor.

”Cercetările sunt continuate de către Serviciul Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Numele femeii este Elena Cîrligeanu, iar Digi24 transmite că este șefa tineretului AUR.

Femeia a declarat la poliție că ar fi luat gloanțele de la un exercițiu de tragere și că acestea nu sunt letale, potrivit surselor G4Media.

Biroul de Presă al Camerei Deputaţilor a transmis că persoana în cauză este colaboratoare a Grupului parlamentar AUR.

”Conform procedurilor legale, persoana a fost condusă la Secţia 17 de Poliţie”, a transmis sursa citată.

UPDATE: Tânăra a ieșit din sediul Poliției, dar nu a vrut să facă declarații. Întrebată de jurnaliști de ce a vrut să intre cu gloanțe în Parlament și de unde le avea, Cîrligeanu a spus doar: ”De ce mințiți?”

ADVERTISING

George Simion: Erau brelocuri, suveniruri

Preşedintele AUR, George Simion, susţine însă că este o înscenare, fiind vorba despre brelocuri.

”Alfred Simonis, retrage legile, lasă minciunile. Erau brelocuri, suveniruri. Au scos o invenţie, că băgăm armament”, a declarat Simion pentru News.ro.

Formaţiunea cere o expertiză tehnică pentru a clarifica situaţia muniţiei.

”Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) solicită autorităţilor competente clarificarea de urgenţă a incidentului petrecut la Parlamentul României în care a fost implicată o colaboratoare a partidului.

Solicităm instituţiilor abilitate o expertiză tehnică prin care să clarifice condiţia tehnică a obiectelor în discuţie. Totodată, cerem autorităţilor organizarea unei conferinţe de presă, în cel mai scurt timp, în care să lămurească deplin acest subiect”, a transmis Departamentul de comunicare al AUR.

Între timp, e protest violent al AUR la Parlament. S-au luat la bătaie cu jandarmii și l-au agresat pe Ludovic Orban. Simion s-a urcat pe gard (Video).

Cine este Ariadna Elena Cîrligeanu

Ariadna Elena Cîrligeanu are 22 de ani și este președintele filialei AUR din Botoșani, președintele Organizației de Tineret din partid și președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012 din care a făcut parte încă de la înființare.

Potrivit fotografiilor postate de tânără pe Facebook, aceasta participă la toate protestele organizate de AUR, aflându-se în fruntea lor de fiecare dată.

Ariadna Cârligeanu a studiat, în Botoşani, la Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga”, potrivit Adevărul. În anii liceului, ea a început să cocheteze cu mişcările unioniste organizate prin platforma Acţiunea 2012.

„Aveam 14 ani când mai in glumă, mai în serios mi-am stabilit visul: ca peste câţiva ani să formez o organizaţie care să lupte pentru românii din Basarabia şi nordul Bucovinei. Era un ţel care a părut nebunesc în tot acest timp chiar şi pentru idealista de mine. La 16 ani, m-am înscris ca voluntar în Acţiunea 2012 pentru că am simţit din prima clipa că acolo îmi este locul”, scria pe Facebook Ariadna Cârligeanu.

În 2020, tânăra spunea că a învăţat multe de la George Simion, liderul AUR. „Ce am învăţat de la George în tot acest timp este că, oricât de nebunesc pare ţelul pe care ţi l-ai ales, lupţi până la capăt, iar într-o zi imposibilul devine posibil”, a declarat Ariadna Cârligeanu pentru Adevărul.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇