Protestele pro-Trump de la Washington s-au transformat în lupte de stradă. Poliția a făcut zeci de arestări și a confiscat arme (Video)

Protestele pro-Trump de la Washington s-au transformat în lupte de stradă. Poliția a făcut zeci de arestări și a confiscat arme (Video)

Donald Trump continuă să transmită mesaje dure, în contextul în care pierde preşedinţia SUA, pretinzând fals că este victima fraudării în masă a alegerilor şi îndemnându-i pe susţinătorii săi şi pe artizanii teoriilor conspiraţiei care s-au adunat la Washington să-i promoveze convingerile.

Trump a ieşit în maşină de la Casa Albă pentru a aplauda şi lăuda sutele de suporteri care s-au aliniat de-a lungul străzii, scrie The Guardian.

Aceştia au ridicat pumnii în aer, au făcut fotografii cu telefoanele şi au afişat pancarte pe care scria "Cel mai bun preşedinte dintotdeauna" şi "Opriţi furtul!", dar şi steaguri cu mesajele: "Trump 2020: Păstrează America măreaţă!", "Toţi în trenul Trump!" şi "Trump 2020: Pro viaţă, pro Dumnezeu, pro arme". 

ADVERTISING

A fost amenajat un stand ca la un miting electoral. Mulţi au strigat: "SUA! SUA!", "Îl vrem pe Trump!" şi "Încă patru ani!".  

Protestele s-au transformat în lupte de stradă

Washington D.C. -BREAKING: multiple arrests after anti-Trump protesters assaulted a group of MAGA supporters at the Million MAGA March in D.C.@howdafk

Posted by 305newsstringer on Saturday, November 14, 2020

Câteva ore mai târziu, în capitala americană demonstranţii pro-Trump s-au confruntat în stradă cu manifestanţi anti-Trump, iar mai multe clipuri publicate pe reţelele de socializare arată lupte, proiectile.

Poliţia a arestat cel puţin 20 de oameni, acuzaţi de agresiune şi deţinere de arme.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

O înjunghiere a fost raportată, doi poliţişti au fost răniţi şi mai multe arme de foc au fost reţinute de Poliţie.  

Absolute chaos in Washington D.C. tonight as Biden supporters replace Trump supporters on the streets, and it goes from red, white and blue happiness to black masked hatred. No matter what you make believe left nonsense is night fall came and total choas completely by left. The maga and right are at resturaunts and bars. Watch arrests all left antifa and blm .... chickens came home to roost. All night watch the live streams. Left attacking cops. Actual peaceful protests all day by right.

Posted by Anthony Sargent on Saturday, November 14, 2020

Trump nu vrea să-și recunoască înfrângerea

Trump încă nu a recunoscut că a pierdut alegerile din 3 noiembrie în faţa lui Joe Biden, în ciuda unui număr mare de electori care i-au asigurat democratului victoria. 

În toată ţara, Biden are în plus mai mult de 5 milioane de voturi. 

ADVERTISING

Preşedintele a refuzat să coopereze pentru transferarea puterii lui Biden, care va ajunge la Casa Albă pe 20 ianuarie, sau să-l informeze pe succesorul său pe teme de securitate naţională. 

Trump a continuat sâmbătă să susţină că alegerile au fost fraudate şi că de fapt el a câştigat. Asta după ce, vineri, oficialii federali au afirmat că alegerile au fost "cele mai sigure" din istoria SUA, neexistând dovezi că votul a fost compromis sau influenţat. 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇