Proteste violente la Paris, după atacul în care au murit 3 oameni. Suspectul de abia ieșise din închisoare (Video)

Proteste violente la Paris, după atacul în care au murit 3 oameni. Suspectul de abia ieșise din închisoare (Video)

Proteste violente au izbucnit, vineri seară, la Paris, în faţa centrului cultural kurd vizat de un atac armat soldat cu cel puţin trei morţi şi trei răniţi.

Protestele au izbucnit imediat după afirmaţiile ministrului francez de Interne, Gérald Darmanin, care a indicat că este vorba despre un atac xenofob. „Nu se cunosc motivaţiile exacte ale asasinului, dar în mod evident a acţionat singur. Nu este clar dacă a vrut să asasineze aceste persoane doar pentru că erau de etnie kurdă, dar este evident că a vrut să atace străini”, a declarat Gérald Darmanin.

ADVERTISING

Imediat după declaraţiile ministrului de Interne, sute de persoane au început să protesteze în faţa centrului kurd vizat de atac şi au apărut confruntări cu forţele de ordine.

LIVE: Clashes in Paris after Kurdish café attack

Manifestanţii au scandat mesaje de solidaritate cu membrii comunităţii kurde şi împotriva Turciei, deşi nu există indicii privind implicarea acestei ţări.

"Ura xenofobă şi rasistă nu îşi vor avea niciodată locul în republica noastră", a afirmat Isabelle Rome, ministrul delegat pentru Egalitate şi Diversitate.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Numeroase persoane au aruncat cu bidoane şi proiectile împotriva forţelor de ordine, care au replicat cu gaze lacrimogene, relatează Le Figaro.

Numeroşi manifestanţi strigau împotriva regimului turc al lui Recep Tayyip Erdogan.

”Erdogan, asasin!” şi ”Erdogan terorist!”, strigau kurzii care au atacat poliţia franceză.

Cel puţin trei persoane au fost ucise, iar alte trei au fost rănite, una fiind în stare gravă, în atacul armat comis la Paris, iar la centrele etnicilor kurzi au fost aplicate măsuri suplimentare de securitate.

ADVERTISING

Presupusul autor al atacului, un individ de 69 de ani care a fost condamnat în trecut pentru două tentative de asasinat, a fost plasat în arest preventiv.

Suspectul fusese eliberat din închisoare pe 12 decembrie şi se afla sub control judiciar.

Parchetul antiterorist din Paris aşteaptă audierea suspectului pentru a putea stabili dacă acest caz intră în competenţa sa.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇