Șeful Statului Major rus: România e printre principalii furnizori de arme ai Ucrainei

Șeful Statului Major rus: România e printre principalii furnizori de arme ai Ucrainei

Șeful Statului Major General al Forțelor Armate ale Federației Ruse, Valeri Gherasimov, susține că România este unul dintre principalii furnizori de arme ai Ucrainei, de la începutul războiului.

Într-un discurs difuzat online, Gherasimov spune că armata rusă a reușit să stabilizeze situația militară în Ucraina.

Potrivit traducerii discursului realizată de Rador și citată de defenseromania.ro, Gherasimov susține că prin intermediul eforturilor armatei ruse „a fost preluat controlul asupra unui teritoriu al Ucrainei de cinci ori mai mare decât ocupau anterior republicile populare Lugansk şi Doneţk. În prezent, linia de contact (cu teritoriile din Ucraina controlate de armatele Kievului - n.red.) s-a întins pe 815 km”.

ADVERTISING

Valeri Gherasimov a mai spus că, în permanență, statele care susțin Ucraina măresc cantitatea de arme pe care o livrează Kievului, „Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Polonia şi România au cea mai semnificativă contribuţie la furnizarea de arme".

În urmă cu doar două zile, chiar ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, a anunțat că „ a făcut deja comenzi” de armament pentru 2023 în mai multe țări, printre care Germania, Franţa, Slovacia, Cehia și România.

Ziua 303 de război: Rusia acuză România că înarmează Ucraina. Un politician rus îi face plângere penală lui Putin pentru cuvântul „război”

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇