Camionagiii din Canada nu renunță la proteste: Și-au instalat o tabără cu frizerie, saună și masaj (Video)

Camionagiii din Canada nu renunță la proteste: Și-au instalat o tabără cu frizerie, saună și masaj (Video)

La o zi după ce premierul Canadei a anunțat utilizarea excepţională a legii privind măsurile de urgenţă pentru a pune capăt protestelor, manifestanții nu par impresionați de acest anunț.

Aceștia au improvizat un fel de tabără, cu frizerie, saună, masaj, scrie The Guardian.

Sutele de camioane care au fost parcate în fața Parlamentului Canadei de la sfârșitul lunii ianuarie au devenit emblematice pentru proteste. Dar planificarea logistică a manifestației are loc într-o tabără amplasată într-o parcare a unui hotel de pe Coventry Road, la 5 km est de centrul orasului.

ADVERTISING

Aceasta le oferă protestatarilor mese calde, adăpost, haine curate și toalete. De asemenea, există o frizerie, masaj și două saune.

Jeff, un camionagiu pensionar care a sosit la Ottawa în urmă cu 17 zile, a spus că există un sentiment de unitate în rândul protestatarilor.

„Există un sentiment de unitate aici și cred că a crescut de ieri. Când ai văzut lumina, este greu să te întorci în întuneric. Toată lumea de aici are o poveste. Atâția oameni au suferit în ultimii ani. Și-au pierdut locurile de muncă, și-au pierdut casele, și-au pierdut familia. De aceea, sunt aici”, a declarat el.

ADVERTISING

Nivelul înalt de organizare reflectă intențiile protestatarilor de a rămâne în oraș și în continuare, în ciuda opoziției rezidenților locali și a exasperarii tot mai mari a guvernelor orașului, provincial și federal.

Legislația de urgență invocată de Justin Trudeau include măsuri menite să pună o presiune imensă asupra protestatarilor, inclusiv posibilitatea de a-și pierde permisele de conducere a camioanelor, dar niciunul dintre membrii taberei nu a spus că vrea să renunțe.

„Știam că Trudeau va reacționa. Noi suntem cei care stăm de pază pentru Canada. Noi suntem cei cărora le pasă să salveze țara”, a spus Angel Godsoe, proprietarul unei mici afaceri din Lindsay, Ontario.

ADVERTISING

Rezidentă în Ottawa, Rosalinda s-a angajat într-un spital să ajute în timpul valului de cazuri de coronavirus. Dar a fost concediată după ce a refuzat să se vaccineze împotriva Covid-19.

Unii protestatari din tabără au susținut că sunt vaccinați cu schemă completă, dar sunt frustrați de restricțiile dure. Alții au invocat teorii globale ale conspirației pentru a justifica protestele.

„Avem oameni aici care și-au pierdut locul de muncă. Oameni care nu își pot plăti creditele ipotecare”, a spus Godsoe.

„Un camionagiu mi-a spus că a plâns ultima oară când s-a născut copilul lui, acum 17 ani. Și săptămâna aceasta a spus că a plâns de trei ori.”

Guvernul din Ontario a anunțat luni că va relaxa restricţiile sanitare la graniţe, dar și în țară. Dar cei din tabără sunt sceptici.

„Nu credem. Nu se poate avea încredere în ei. Până nu vom avea dovezi în acest sens, nu îi vom crede pe cuvânt”, a precizat un protestatar.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇