Protest al rromilor la Ambasada Rusiei de la București (Foto & Video)

Protest al rromilor la Ambasada Rusiei de la București (Foto & Video)

Mai mulți cetățeni de etnie rromă, reprezentanti ai platformei ARESEL, protestează, luni, în fața Ambasadei Rusiei de la București, cu ocazia Zilei Rezistenței Romilor.

Aceștia au adus un tanc în miniatură, ca reacție la declarațiile recente potrivit cărora rromii din Ucraina au furat un tanc rusesc.

”S-a spus despre rromi că au furat un tanc al rușilor. Noi considerăm că a fost capturat. Am adus cu noi tancul, de fapt, o machetă”, a declarat, la Antena3, unul dintre organizatorii protestului.

El a precizat că la eveniment urmează să sosească și rromi refugiați din Ucraina.

”Mesajul nostru este că trebuie să dovedim rezistența noastră și solidaritatea”, a mai precizat acesta.

Declarația pentru reziliența comunităților de romi!

Publicată de Aresel pe Duminică, 15 mai 2022

Publicată de Aresel pe Luni, 16 mai 2022
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Printre civilii care au pus mâna pe arme pentru a apăra Ucraina se numără și mulți cetățeni de etnie rromă.

La doar câteva zile de la debutul războiului, presa ucraineană a transmis că luptători de etnie rromă au capturat un tanc rusesc în regiunea Herson, lângă Kakovka.

”Luptători civili, inclusiv de etnie rromă, au venit în ajutorul forțelor armate ucrainene și au capturat un tanc rusesc în noaptea de 27 februarie. S-a întâmplat lângă Kakovka, în satul Liubimovka, în regiunea Herson”, a publicat presa, care are și imagini.

Însă în multe publicații din România și internaționale, precum și pe rețelele de socializare, informația a fost că ”rromii au furat un tanc”.

Clotilde Armand pune poza cu macheta de la protest, dar nu spune ce e cu ea

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a postat luni dimineață o fotografie cu macheta tancului adusă la protest, aflată pe o mașină de tractări auto. Însă edilul nu precizează despre ce este vorba. În dreptul fotografiei a scris doar: ”Intersecția Șoselei Kiseleff cu Strada Ion Mincu”.

Intersecția Șoselei Kiseleff cu Strada Ion Mincu.

Publicată de Clotilde Armand pe Luni, 16 mai 2022

Deși internauții o întreabă pe Clotilde Armand ce este cu acel tanc în miniatură, ”care este sensul acesstei postări” și fac glume precum ”Iar filmează Dani Mocanu un videoclip?”, sau ”A întârziat la parada din 9 Mai?” edilul a răspuns postând o altă fotografie, cu aceeași machetă, din alt unghi.

May be an image of road