Procurorul general al Ucrainei îi deschide dosar penal lui Putin

Procurorul general al Ucrainei îi deschide dosar penal lui Putin

Procurorul general al Ucrainei, Irina Venediktova, a anunțat că a deschis un dosar penal după ce Vladimir Putin a anunțat recunoașterea independenței regiunilor separatiste Doneţk şi Lugansk.

Venediktova a explicat că dosarul penal a fost întemeiat în temeiul articolului 110 din Codul Penal al Ucrainei, care interzice orice apel de schimbare a granițelor Ucrainei.

„Nu am dreptul să reacționez emoțional. Nu am voie să glumesc sau să vorbesc altă limbă decât cea procedurală, ori să trimit blesteme la adresa străinilor, legea nu-mi permite.

ADVERTISING

Dar legea este cea care ne obligă să răspundem la infracțiunea comisă. Procurorii noștri ucraineni se vor ocupa de acest caz”, a scris ea pe Facebook.

Їхні дії:15.02.2022 депутати Держдуми РФ звернулись до президента РФ Володимира Путіна з проханням визнати...

Publicată de Irina Venediktova pe Luni, 21 februarie 2022

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a recunoscut luni seară indepedenţa republicilor separatiste Doneţk şi Lugansk din estul Ucrainei.

Prin recunoșterea independenței celor două republici, Rusia poate să trimită trupe în estul Ucrainei.

Într-un discurs de aproape o oră, Putin a afirmat că Ucraina modernă a fost „creată” de Rusia.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

"Să începem cu faptul că Ucraina modernă a fost creată în întregime de Rusia, mai precis, de Rusia bolșevică, comunistă. Acest proces a început aproape imediat după revoluția din 1917.

Ulterior, înaintea celui de-Al Doilea Război Mondial, Stalin a anexat-o la URSS şi a transferat Ucrainei unele teritorii care anterior aparţinuseră Poloniei, României şi Ungariei. Iar, în 1954, din anumite motive, Hruşciov a preluat Crimeea de la Rusia şi a dat-o Ucrainei. De fapt, așa s-a format teritoriul Ucrainei sovietice”, a spus Putin.

ADVERTISING

Ulterior, el a ordonat armatei ruse „să menţină pacea” în cele două regiuni.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇