Explozii în oraşul Doneţk, condus de separatiştii proruşi

Explozii în oraşul Doneţk, condus de separatiştii proruşi

Mai multe explozii s-au auzit, luni, în jurul orei 16:15 GMT (18:15, ora României) în centrul oraşului Doneţk, care este condus de separatiştii proruşi din estul Ucrainei.

Declarațiile au fost făcute de un martor pentru Reuters. Natura exploziilor rămâne să fie stabilită.

Președintele Vladimir Putin a declarat luni, în cadrul Consiliului de Securitate, că Rusia ar trebui să ia în considerare recunoașterea independenței a două regiuni separatiste din estul Ucrainei, Donețk și Lugansk.

O decizie în acest sens va fi luată azi, un pas care ar intensifica conflictul cu Occidentul și Kievul.

ADVERTISING

”Decizia va fi luată astăzi. Vreau să vă mulţumesc pentru participarea la această reuniune", a declarat Vladimir Putin, după şedinţa Consiliului pentru Securitate Naţională.

Oficiali militari din Rusia au anunțat, luni, că soldații ruși ”au oprit la graniță o tentativă de diversiune a unui detașament de recunoaștere” al ucrainenilor. Rușii i-au ucis pe cei 5 despre care spun că erau ”sabotori”, membri ai acestui grup.

Agenția Interfax afirmă că la operațiune au participat și trupe ale separatiștilor din Donețk.

ADVERTISING

Ucraina a respins acuzațiile, catalogând anunțul rușilor drept ”fake news”. Kievul transmite că niciun soldat ucrainean nu a călcat în Rostov, unde rușii spun că a avut loc incidentul, potrivit Reuters.

”Niciun soldat de-ai noștri nu a trecut granița în Rusia și niciun soldat de-ai noștri nu a fost ucis azi”, a anunțat Ministerul ucrainean de Externe.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇