Probleme la metrou la oră de vârf, după ce un tren s-a defectat

Probleme la metrou la oră de vârf, după ce un tren s-a defectat

Un tren s-a defectat, iar circulaţia la metrou s-a dat peste cap vineri dimineaţă, la o oră de vârf.

Metrorex a informat că circulaţia se desfăşoară în sistem pendulă, pe Magistrala 4, între staţiile Basarab 2-Griviţa şi Griviţa-Străuleşti.

Metroul care s-a stricat se află în apropierea staţiei Gara de Nord.

”Astăzi, în jurul orei 7.05, un tren de metrou s-a defectat în apropierea staţiei Gara de Nord. Călătorii au fost debarcaţi cu ajutorul personalului de specialitate Metrorex. În cel mai scurt timp trenul defect va fi retras pentru analiză şi remediere, iar circulaţia trenurilor la metrou va reluată în condiţii normale”, au transmis reprezentanţii companiei către SpotMedia.ro.

ADVERTISING

Metrorex are, la acest moment, 3 tipuri de vagoane de metrou. Cele mai moderne sunt produse de spaniolii de la CAF și circulă pe Magistrala 2, dintre Pipera și Berceni. Cele mai multe vagoane din parcul Metrorex sunt produse de canadienii de la Bombardier. Aceste vagoane sunt de bază pe cele mai multe trasee (cu excepția M2 Pipera - Berceni și M4 Gara de Nord 2 - Străulești).

Și, în cele din urmă, pe Magistrala M4, dintre Gara de Nord 2 și Străulești, circulă vagoane IVA, construite la Arad până la începutul anilor 1990. La nevoie, câteva astfel de vagoane mai sunt introduse și pe M3.

ADVERTISING

Citiţi un material Spot despre cât de vechi şi murdare sunt trenurile care circulă pe magistrala M4 şi de ce nu sunt schimbate.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇