Mită pentru angajări la Metrorex: Până la 7.500 de euro pentru un post de mecanic

Mită pentru angajări la Metrorex: Până la 7.500 de euro pentru un post de mecanic

Trei persoane au fost arestate preventiv, iar alte nouă sunt cercetate sub control judiciar de procurori într-un dosar privind fraudarea unui concurs de la Metrorex, pentru ocuparea unor posturi de mecanic ajutor locomotivă.

Procurorii susţin că persoanele puse sub acuzare, angajaţi sau foşti angajaţi de la Metrorex, cereau între 6.000 şi 7.500 de euro de la fiecare candidat, în schimbul promisiunii că îi vor ajuta să câştige concursul.

În cursul lunii noiembrie 2022, inculpaţii au iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat, acţionând coordonat în scopul comiterii infracţiunilor de luare de mită, dare de mită şi trafic de influenţă, în vederea fraudării unui concurs organizat de Metrorex pentru ocuparea unor posturi de mecanic ajutor locomotivă.

Candidaţii la concurs apelau la diverşi intermediari, unii dintre ei fiind angajaţi sau foşti angajaţi din cadrul Metrorex, persoane care îi cunoşteau pe inculpaţi.

ADVERTISING

Unul dintre aceştia comunica suma de bani pretinsă pentru a-şi folosi influenţa faţă de ceilalţi inculpaţi, supraveghetori în timpul concursului, ca să-i ajute pe candidaţi să fraudeze concursul.

Trei inculpaţi au fost arestaţi preventiv, în urma unei decizii a Tribunalului Bucureşti. Alţi nouă au fost puşi sub control judiciar pentru cumpărare de influenţă.

Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi de Direcţia de Poliţie Transporturi din cadrul IGPR.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇