Prințul Paul va rămâne în arest în Franța până la mijlocul lui septembrie

Prințul Paul va rămâne în arest în Franța până la mijlocul lui septembrie

Prințul Paul al României va rămâne în arest, în Franța, până la mijlocul lunii septembrie.

Maxime Doliveux, purtator de cuvânt al procurorului general din Paris, a declarat pentru Știrile Pro TV că examinarea mandatului european de arestare a fost amânată până pe 14 septembrie 2022.

Prințul Paul al României, dat în urmărire internațională după condamnarea în dosarul retrocedării ilegale a Fermei Băneasa, a fost prins luni de polițiștii din Franța.

Potrivit imaginilor postate de televiziunile de știri, Paul al României stătea relaxat într-o cafenea, înainte să fie capturat.

ADVERTISING

Paul al României a fost condamnat, la jumătatea lunii decembrie a anului 2020, la 3 ani și 4 luni închisoare pentru cumpărare de influență și complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, în dosarul retrocedării ilegale a Fermei Băneasa, dar a fugit din țară.

Paul, care în luna august împlinește 74 de ani, e născut la Paris, însă Poliția Română a precizat, în mandatul de urmărire, că acesta deține doar cetățenie română.

În Dosarul Fermei Băneasa au mai fost condamnați omul de afaceri Remus Truică - 7 ani de închisoare - și israelienii Benjamin Steinmetz şi Tal Silberstein - câte 5 ani de închisoare.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇