Prințul Paul a fost prins în Franța. Era fugar de un an și jumătate, după condamnarea din România

Prințul Paul a fost prins în Franța. Era fugar de un an și jumătate, după condamnarea din România

Prințul Paul al României, dat în urmărire internațională după condamnarea în dosarul retrocedării ilegale a Fermei Băneasa, a fost prin de polițiștii din Franța.

Informația a fost confirmată, într-o conferință de presă, de ministrul de Interne Lucian Bode, care a precizat că încep procedurile de extrădare.

Potrivit imaginilor postate de televiziunile de știri, Paul al României stătea relaxat într-o cafenea, înainte să fie capturat.

Paul al României a fost condamnat, la jumătatea lunii decembrie a anului 2020, la 3 ani și 4 luni închisoare pentru cumpărare de influență și complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, în dosarul retrocedării ilegale a Fermei Băneasa, dar a fugit din țară.

ADVERTISING

Paul, care în luna august împlinește 74 de ani, e născut născut la Paris, însă Poliția Română a precizat, în mandatul de urmărire, că acesta deține doar cetățenie română.

În Dosarul Fermei Băneasa au mai fost condamnați atunci omul de afaceri Remus Truică - 7 ani de închisoare - și israelienii Benjamin Steinmetz şi Tal Silberstein - câte 5 ani de închisoare.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇