Primul raport medical confirmă: Fata de 17 ani din Ialomița a fost violată la Școala de Vară AUR

Primul raport medical confirmă: Fata de 17 ani din Ialomița a fost violată la Școala de Vară AUR

Raportul medical în cazul fetei de 17 ani care susţine că a fost violată la Școala de Vară a AUR de pe litoral confirmă acuzațiile adolescentei.

B1 TV a obţinut certificatul medical care confirmă că fata a fost violată. Medicii folosesc în document termenii de „agresiune fizică umană” și „afirmativ viol”. Este vorba despre primul certificat de la spital, care va merge mai departe la IML, singurii în măsură să dea un certificat medico-legal.

„Ca să ajungi la o expertiză medico-legală, ai nevoie de o primă evaluare pe care ți-o face personalul de urgență, pentru că așa și ajuns fata aceasta la urgență. Se vede și pe foaia de observație că s-a prezentat la unitatea de primiri urgențe și acolo s-au făcut primele constatări.

ADVERTISING

Bineînțeles, fiind vorba despre o poveste pe care fata a relatat-o acolo că s-ar fi întâmplat, fiind întrebată, cel mai probabil de către medicii de acolo dacă suspicionează că ar fi fost agresată sexual sau, mă rog, pe scurt, dacă ar fi fost violată, ea a răspuns afirmativ.

Asta nu înseamnă că avem documentul final, dar să știți că acest document o să meargă mai departe la Serviciul de Medicină Legală, iar cei din cadrul acestui serviciu de medicină legală vor avea obligația să audieze, să inspecteze acest document și ulterior coroborat cu alte probe, tot așa din zona medicinei legale să se pronunțe”, a declarat avocatul Adrian Cuculis, la Antena3.

ADVERTISING

Rămâne însă ca anchetatorii să afle cine au fost violatorii, pentru că fata consumase alcool în acea noapte şi nu își aduce aminte mare lucru. Ea a numit două persoane (membri AUR), însă bărbaţii au negat că au abuzat-o sexual.

Cercetările se fac în rem deocamdată, adică doar în ceea ce privește fapta, nefiind vreun suspect. Iar la audieri au fost chemați nişte membri AUR, însă doar în calitate de martori.

Amintim că o adolescentă de 17 ani s-a prezentat la Secţia de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Slobozia, declarând că a fost victima unui viol, după ce a participat la Şcoala de vară a AUR, organizată pe litoral.

ADVERTISING

În contextul acuzaţiilor de viol de la Şcoala de vară, tot Biroul Judeţean AUR Ialomiţa a demisionat, inclusiv liderul filialei, Silviu Oancea, spune George Simion. Deja partidul are şi rezultatele anchetei interne: Nu a fost implicat niciun membru AUR!, a anunţat George Simion.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇