Duda e primul preşedinte străin care vorbeşte în Parlamentul de la Kiev de la începutul invaziei: "Doar Ucraina are dreptul de a-și decide viitorul" (Galerie foto)

Duda e primul preşedinte străin care vorbeşte în Parlamentul de la Kiev de la începutul invaziei:   "Doar Ucraina are dreptul de a-și decide viitorul" (Galerie foto)

Preşedintele Poloniei a devenit, duminică, primul şef de stat străin care a ţinut un discurs în faţa Radei Supreme de la Kiev de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina.

„Doar Ucraina are dreptul de a-și decide viitorul”, a declarat președintele polonez parlamentarilor de la Kiev.

"Au apărut voci alarmante, care spun că Ucraina ar trebui să cedeze cererilor lui Putin. Numai Ucraina are dreptul să decidă viitorul ei... nimic despre tine fără tine", a spus Andrzej Duda.

"Dacă Ucraina este sacrificată pentru motive economice sau ambiţii politice - fie şi un singur centimetru din teritoriul său - va fi o lovitură uriaşă nu numai pentru naţiunea ucraineană, ci pentru întreaga lume occidentală", a adăugat Duda.

ADVERTISING

Iar comunitatea internaţională trebuie să-i ceară Rusiei să se retragă complet din Ucraina.

"Lumea liberă are fața Ucrainei", a scris Duda şi pe Facebook, alături de imagini din Parlamentul de la Kiev.

🇵🇱🤝🇺🇦 – Wolny świat ma twarz Ukrainy – mówił dziś Prezydent RP w Kijowie w orędziu wygłoszonym przed Radą Najwyższą....

Publicată de Kancelaria Prezydenta RP pe Duminică, 22 mai 2022

Polonia a fost cea mai vocală susţinătoare a Ucrainei de când a început războiul. A primit deja peste 3 milioane de refugiaţi şi liderii de la Varşovia au avut curajul de a denunţa complicitatea marilor state UE (Franţa şi Germania), care au ezitat iniţial să impună sancţiuni drastice Rusiei.

ADVERTISING

Ziua 88 de război în Ucraina - desfăşurarea evenimentelor


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇