Polonia confirmă că Rusia i-a tăiat gazul

Polonia confirmă că Rusia i-a tăiat gazul

Livrările de gaz din Rusia către Polonia au fost oprite, marți, iar Ministerul pentru Climă a activat o celulă de criză, a anunțat marți seară presa poloneză.

Jurnaliștii de la Onet.pl precizează că au confirmat informația și cu surse guvernamentale, cât și cu cel din compania de stat de petrol și gaze PGNiG.

La scurt timp, informația a fost confirmată și public. Într-un comunicat postat pe site-ul său, PGNiG anunță că a primit astăzi o notificare de la Gazprom în care era informată de suspendarea completă a livrărilor prin conducta Yamal începând de mâine, 27 aprilie.

ADVERTISING

PHNiG asigură utilizatorii că nu vor fi sincope în asigurarea gazului, „grație strategiilor guvernamentale de diversificare a surselor de gaz”.

Până la acest moment nu a venit nicio reacție pe acest subiect din partea Rusiei.

Potrivit BBC, situația nu creează consecințe critice imediat pentru Polonia, pentru că cererea e mai scăzută, având în vedere că am intrat în primăvară, iar depozitele subterane din producția proprie sunt la acest moment pline la capacitate de peste 70%.

Polonia a anunțat că intenționează să oprească importurile de gaz rusesc până la finalul anului, când oricum îi expira contractul cu Gazprom. Tot atunci va deveni funcțională Conducta Baltică, ce va alimenta țara cu gaz din Norvegia.

ADVERTISING

Ziua 62 de război în Ucraina - desfăşurarea evenimentelor


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇