Un deputat rus spune că Polonia ar trebui să fie următoarea la rând pentru ”denazificare”

Un deputat rus spune că Polonia ar trebui să fie următoarea la rând pentru ”denazificare”

Polonia ar trebui să fie următoarea în țară în procesul de denazificare, după Ucraina, a spus vineri deputatul rus Oleg Morozov, membru al partidului „Rusia Unită”.

„Prin declarațiile sale despre Rusia ca „tumoare canceroasă” și despre „indemnizația” pe care trebuie să o plătim Ucrainei, Polonia ne încurajează să o punem pe primul loc pentru denazificare după Ucraina”, a scris oficialul pe canalul său de Telegram, informează Unian.

Ziua 79 de război în Ucraina - desfăşurarea evenimentelor

Afirmațiile lui vin după ce premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki, a comparat, într-un editorial pentru The Telegraph, ideologia „lumii ruse” cu comunismul și nazismul.

ADVERTISING

Totodată, el a cerut eradicarea ideologiei lumii ruse, numind-o „tumoare canceroasă”.

„Ideologia lumii ruse este o tumoare canceroasă care reprezintă o amenințare pentru întreaga Europă. Nu este suficient să sprijnim Ucraina în lupta sa cu Rusia. Trebuie să eliminăm complet această ideologie monstruoasă”, a scris el.

Morawiecki a mai afirmat că Putin nu este nici Hitler, nici Stalin, ci este și mai periculos pentru că deține nu numai arme mortale, ci „are și mass-media la îndemână pentru a-și răspândi propaganda”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

La rândul său, președintele Poloniei, Andrzej Duda, a spus că are încredere că „întreaga comunitate internațională va obliga Rusia să plătească despăgubiri” Ucrainei.

Unian subliniază că propunerea de „denazificare” a Poloniei în maniera Ucrainei este o propunere de a declanșa un război la scară largă împotriva unei țări membre NATO.

Iar conform celui de-al cincilea amendament, un atac asupra unui membru al Alianței este privit ca un atac asupra întregii organizații.

De când Rusia a invadat Ucraina, la 24 februarie, președintele Vladimir Putin nu a vorbit despre un război, ci a tot susținut că țara sa lansat o „operațiune specială” de „demilitarizare” și „denazificare” a Ucrainei.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇